Pod de ocolire a satului Glod. Cum încearcă CJD să fluidizeze traficul de pe DN 71, înspre Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
centura pucioasa fieni

CJ Dâmboviţa a anunţat că vrea să construiască o şosea de centură în nordul judeţului Dâmboviţa, care va deservi oraşele Pucioasa şi Fieni, dar şi comunele Brăneşti, Glodeni, Moţăieni şi Buciumeni.

Centura ocolitoare pentru Pucioasa şi Fieni are lungimea de 15,13 km. Ea se desprinde din DN 71, în apropierea haltei Scârlenţa din comuna Brăneşti, iar ca suprafaţă desfăşurată, fiind vorba de peste 308.853 m2. 

Traseul urmăreşte cursul râului Ialomiţa, pe lungimea de 15,13 km, cu excepţia porţiunii dintre km 7 şi km 11, care ocoleşte comuna Moţăieni. 

Punctul de intrare, din nou, în centura ocolitoare, este DN 71 - la ieşirea din oraşul Fieni, intrarea în comuna Buciumeni. La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere cu patru bretele, astfel încât să fie asigurate toate relaţiile de deplasare, însă vor fi asigurate şi două noduri intermediare: unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, şi altul care va face legătura cu DN 71, în Fieni. 

Satul Glod, ocolit

„Pentru ca reţeaua de drumuri să fie completă, tot pentru zona de nord, am scos la licitaţie construirea unui pod nou la intrare în judeţ, cu un drum de 2,5 km, care să ocolească satul Glod din comuna Moroieni, adică se urmăreşte realizarea unui acces rapid către zona montană, către staţiunea de interes naţional Moroieni - Padina - Peştera, iar astfel vom avea un trafic fluidizat şi dinspre judeţul Prahova. 

De la ieşirea din comuna Moroieni până unde va începe centura ocolitoare, vom circula pe DN 71; vom realiza această centură ocolitoare, care începe în comuna Buciumeni şi se termină în comuna Brăneşti, tot pe DN 71, iar după 5 km, pe DN 71, vom intra pe centura ocolitoare pentru oraşul Târgovişte, care este şi prima centură pe care am lansat-o în judeţul Dâmboviţa, ea urmând a se termina în drumul expres Valahia - Găeşti - Ploieşti.”

Realizarea, în zona de nord, a unei centuri ocolitoare va însemna modernizarea traficului rutier la nivel judeţean, un sprijin major al activităţii economice la nivel regional şi îmbunătăţirea substanţială a calităţii vieţii locuitorilor dâmboviţeni”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Oraşele şi comunele din această zonă sunt sufocate, în prezent, de creşterea traficului pe DN 71. 

„Trebuie să fluidizăm circulaţia din zona Pucioasa - Fieni, în interesul locuitorilor din zona periurbană, dar şi a tuturor locuitorilor din judeţul Dâmboviţa. Scoatem traficul greu în afara centrelor civice deoarece oamenii trebuie să fie în siguranţă zi de zi. Un drum nou în această zonă este semnalul că judeţul Dâmboviţa începe să implementeze un sistem optimizat de drumuri şi, în ce priveşte calitatea, similar traficului naţional şi european. Pentru această zonă au fost analizate patru variante de drumuri ocolitoare, iar în urma studiului de prefezabilitate, care este finalizat la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, am ales varianta optimă atât din punct de vedere al costurilor, cât şi din punct de vedere al cerinţelor tehnice”, a mai spus şeful CJD.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite