Centura ocolitoare din zona de nord a judeţului Dâmboviţa, drumul de legătură la DN 71. Costuri şi lungime VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
centura pucioasa fieni

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a anunţat că a găsit rezolvarea la traficul infernal de pe DN 71 Târgovişte - Sinaia. Administraţia locală a finalizat studiul de prefezabilitate pentru „drumul de legătură la DN 71, pentru asigurarea optimizării traficului rutier şi accesibilităţii în zonele urbane ale oraşelor Pucioasa şi Fieni”

Noul drum va deservi şi comunele Brăneşti, Glodeni, Moţăieni şi Buciumeni.

„Este un moment deosebit pentru judeţul Dâmboviţa - lansarea celei de-a doua centuri ocolitoare pentru centrele urbane. 

Studiul de prefezabilitate este gata. Vom face, în zona de nord a judeţului, o singură centură ocolitoare pentru oraşele Pucioasa şi Fieni. 

Această bretea de ocolire pentru cele două centre urbane este în regim de drum expres şi are o importanţă majoră pentru nordul judeţului, pentru judeţul Dâmboviţa şi, nu în ultimul rând, pentru România”, a precizat preşdintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. 

Oraşele şi comunele din această zonă sunt sufocate, în prezent, de creşterea traficului pe DN 71. 

„Trebuie să fluidizăm circulaţia din zona Pucioasa - Fieni, în interesul locuitorilor din zona periurbană, dar şi a tuturor locuitorilor din judeţul Dâmboviţa. Scoatem traficul greu în afara centrelor civice deoarece oamenii trebuie să fie în siguranţă zi de zi. Un drum nou în această zonă este semnalul că judeţul Dâmboviţa începe să implementeze un sistem optimizat de drumuri şi, în ce priveşte calitatea, similar traficului naţional şi european. Pentru această zonă au fost analizate patru variante de drumuri ocolitoare, iar în urma studiului de prefezabilitate, care este finalizat la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, am ales varianta optimă atât din punct de vedere al costurilor, cât şi din punct de vedere al cerinţelor tehnice”, a mai spus şeful CJD.

Centura ocolitoare pentru Pucioasa şi Fieni are lungimea de 15,13 km. Ea se desprinde din DN 71, în apropierea haltei Scârlenţa din comuna Brăneşti, iar ca suprafaţă desfăşurată, fiind vorba de peste 308.853 m2. 

Traseul urmăreşte cursul râului Ialomiţa, pe lungimea de 15,13 km, cu excepţia porţiunii dintre km 7 şi km 11, care ocoleşte comuna Moţăieni. 

Punctul de intrare, din nou, în centura ocolitoare, este DN 71 - la ieşirea din oraşul Fieni, intrarea în comuna Buciumeni. La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere cu patru bretele, astfel încât să fie asigurate toate relaţiile de deplasare, însă vor fi asigurate şi două noduri intermediare: unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, şi altul care va face legătura cu DN 71, în Fieni. 

centura pucioasa fieni

Platforma drumului are o lăţime totală de 21,5 m şi este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m şi acostamente de 3 m. Pentru drumul de ocolire sunt prevăzute 17 lucrări de artă: 9 pasaje, 7 poduri, o punte pietonală. 

Cât costă centura din nordul judeţului

Cheltuielile pentru investiţia de bază sunt împărţite astfel: partea carosabilă - 273.000.000 lei (aproximativ 54,6 milioane Euro), parapete de protecţie - 21.000.000 lei (aproximativ 4,2 milioane Euro), poduri şi pasaje - 220.000.000 lei (aproximativ 44 milioane Euro), amenajarea curgerii apelor - 9.000.000 lei (aproximativ 2 milioane Euro). Astfel, costul total al investiţiei de bază este de peste 555.000.000 lei (aproximativ 111.000.000 Euro). 

Proiectul se va realiza în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite