Parcul Industrial Moreni va produce panouri fotovoltaice. La cât se ridică investiția privată

0
Publicat:

În contextul reducerii consumului de energie verde electrică din sistemul public, locuitorii din Moreni primesc o veste bună. Parcul Industrial Moreni se extinde, iar în noile hale se vor produce panouri fotovoltaice.

Parcul Industrial Moreni. FOTO Facebook
Parcul Industrial Moreni. FOTO Facebook

În noua fabrică, ce se va construi pe o suprafață de 15.000 de mp, vor munci peste 80 de persoane.

Un investitor privat a anunțat că va construi două hale, în una dintre ele urmând să deschidă o linie de producție a panourilor fotovoltaice. În acest moment, în incinta Parcului Industrial Moreni își desfășoară activitatea 52 societăți comerciale și 1022 angajați.

„Este vorba despre un teren în suprafată de peste 15.000 mp, împărțit două loturi, unde vom aduce un investitor care va construi două fabrici. Dacă în trecut vorbeam de extinderea parcului, în sensul că noi vom construi halele și le vom da spre închiriere, acum, acest investitor își va construi singur halelele, în una dintre ele urmând să dezvolte o linie de fabricare și asamblare a panourilor fotovoltaice”, a precizat directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru.

Parcul Industrial Moreni. FOTO Facebook
Parcul Industrial Moreni. FOTO Facebook

Suma la care se ridică această investiție privată la Moreni este de aproximativ 8 milioane de euro, o sumă importantă pentru zona Moreni.

Parcul se dezvoltă și cu ajutorul „stranierilor”. Aproape o sută de străini vor fi angajaţi în perioada imediat următoare la Moreni, iar parcul le pune la dispoziţie inclusiv locuri de cazare.

„Majoritatea firmelor din parcul nostru au nevoie de forţă de muncă, însă nu găsesc oameni, motiv pentru care în perioada imediat următoare, în cadrul societăţilor din interiorul Parcului Industrial Moreni, îşi vor face prezenta lucrătorii străini. În sprijinul societăţilor vom veni cu spaţii de cazare pentru aceşti angajaţi. Avem o clădire, căreia nu îi putem schimba destinaţia, aşa că am hotărât să o amenajăm, iar cei veniţi de peste hotare, să locuiască aici”, a spus Gabriel Purcaru, directorul Parcului Industrial Moreni.

În urmă cu un an, platforma avea aproximativ 800 de angajaţi, iar astăzi numărul lor se apropie de 1.000. În ritmul acesta ar putea ajunge la 1.100 în câteva luni.

Despre Parcul Industrial Moreni

Parcul Industrial Moreni a fost înfiinţat în anul 2002 şi reprezintă o structură de afaceri în care se desfăşoară activităţi economice de producţie industrială şi servicii. Are o suprafaţă totală de 252.266 metri pătraţi, iar suprafaţa construită se ridică la peste 32.000 de metri pătraţi, constând în hale industriale, spaţii administrative, depozite acoperite şi depozite în aer liber. De asemenea, dispune de o zonă de 5,8 hectare de  „greenfield”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite