Pacient adus la Spitalul din Târgovişte cu o rană infectată plină de viermi. Medic curant: „I-au mai apărut şi altădată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou caz scandalos înregistrat în spitalele româneşti zguduie lumea medicală. Un bătrân în vârstă de 67 de ani, internat la un centru medico-social din judeţul Dâmboviţa, a ajuns la Spitalul Judeţean din Târgovişte cu o rană infectată în care colcăiau viermi.

image

Bărbatul de 67 de ani a fost trimis la Spitalul Judeţean din Târgovişte de către conducerea Centrului de Asistenţă Medico-Socială din Bucşani, după ce i s-a infectat o rană la piciorul stâng.

Când l-au investigat, medicii de la Târgovişte s-au îngrozit: avea rană deschisă şi plină cu viermi.

"S-a prezentat un pacient în vârstă de 67 de ani, diabetic, asistat social, pentru consultul de specialitate. Pe lângă tratamentul pentru bolile cronice pe care le are s-a constatat şi o insuficienţă venoasă cronică a membrelor inferioare la care medicul dermatolog a descoperit o exomatizare suprainfectată bacterian, inclusiv cu viermi sub crustă. Dacă ar fi fost bine îngrijit, nu s-ar fi ajuns aici, categoric. Pacientul a fost examinat de diabetolog, de chirurg, i s-au toaletat şi pansat rănile şi a primit recomandări de tratament şi de îngrijire în centrul respectiv", a declarat dr. Elena Firoiu (foto), purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Cazul medical înspăimântător a fost înregistrat la Spitalul din Târgovişte în urmă cu aproximativ 30 de zile. Cu toate acestea, autorităţile medicale n-au făcut publică istoria, care a ajuns să fie mediatizată în urma dezvăluirilor făcute sub anonimat de către un angajat al unităţii medicale.

Dispută între cadrele medicale 

De cealaltă parte, medicul Centrului de Asistenţă Medico-Socială din Bucşani, fost centru de Psihiatrie, spune că pacientul are probleme psihice, suferă de diabet şi nu este cooperant. Mai susţine că este internat acolo de 6 ani şi că este pansat în fiecare zi şi dezinfectat. Doctorii de la Bucşani dau vina şi pe medicii de la Spitalul Judeţean, care, în opinia lor, ar fi trebuit să facă mai mult pentru pacient decât o simplă spălare şi pansare.
 

image

"Pacientul este suferind de diabet zaharat, are tulburări trofice majore şi familia nu este de acord cu amputarea membrelor. El a avut de multe ori infecţii grave la acest picior. Este curăţat şi pansat zilnic, dar o dată la câteva luni de zile păţim acest lucru cu el. L-am trimis la Târgovişte, dar nu înţeleg (n. r. - medicii de acolo) că pacientul trebuie curăţat foarte profund. I-au mai apărut viermi, dar el umblă prin curte, se desface la pansament. Soluţia ar fi amputarea membrelor. El face viermi sub crustă, nu e rană vizibilă. Cei de la spital ar fi trebuit să îl trimită la chirurg, să îl anestezieze şi apoi să ni-l dea înapoi", spune Carmen Benu (foto), medicul Centrului de Asistenţă Medico-Socială din Bucşani.

Singura soluţie, amputarea

Bărbatul mai are doar o soră, care nu îşi dă acordul pentru a-i fi amputate picioarele, de altfel singura soluţie care l-ar scăpa de chin. "Eu cred că este îngrijit bine aici la centru. E curăţat, pansat în fiecare zi. Nu sunt de acord cu amputarea pentru că nu se va vindeca niciodată şi nu pot să iau decizia asta", ne-a spus Elena Despa, sora bărbatului.

În urma publicării acestei ştiri Direcţia de Control din cadrul DSP Dâmboviţa s-a autosesizat, iar marţi, 26 iulie, o echipă a insituţiei va desfăşura o anchetă la Centrul de Asistenţă Medico-Socială din Bucşani. Medicii de la DSP vor să afle dacă pacienţii sunt îngrijiţi corespunzător în centru şi dacă se poate vorbi de o culpă medicală în cazul bărbatului care a ajuns la Spitalul Judeţean cu o rană plină cu viermi. 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite