Ministrul Sănătăţii, la Digi24: Sper că medicul care a filmat rana cu larve, după ce a lăsat camera, a încercat să ajute pacientul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat la Digi24 că medicul care a filmat rana cu larve, după ce a lăsat camera, a încercat să ajute pacientul. Ministrul afirmă că că problemele de la Spitalul de Arşi din Bucureşti sunt legate de management şi de bun simţ.

„Declaraţia medicului Stănculea este irelevantă (privind cauza decesului). Omul a murit, modul în care au apărut larvele asta e în neregulă. Este o chestiune care ţine de management, managerul trebuie să fie un bun gospodar, să nu aibă titluri, nu trebuie să aibă titluri, oricine ar fi medic, în orice spital, dacă condiţiile nu sunt în măsură să servească pacientul înseamnă că avem nevoie de un alt manager. Acolo e o greşeală de management, nu se poate vorbi de o problemă de finanţare, e chestiune de management. E poate mai mult, o problemă de bun simţ. Să pui o plasă la geam o poţi face în pauza de masă“, a spus Voiculescu la Digi24.

Ministrul afirmă că situaţia de la Spitalul de Arşi este mai veche. „Lecţia Colectiv este complet ratată. Am fost în prima noapte după ce au ajuns acolo victimele de la Valea Cascadelor şi am constatat lucruri pe care e greu să le şi enumeri, de la lipsa botoşeilor, a oricărui material de protecţie, la modul în care se face curăţenie, cum funcţionează uşile, la modul cum funcţionează personalul noaptea. Am vorbit atunci cu medicul Stănculea, iar discuţia nu a fost una care să îmi dea speranţe că ceva se va schimba“, a declarat Vlad Voiculescu.

Legat de medicul care a dat presei imaginile cu rana invadată de larve, ministrul spune că „sper că după ce a lăsat din mână camera a încercat să ajute pacientul”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite