O tumoare ar putea ucide o elevă de 12 ani, care n-a avut nicio problemă până acum o lună: „Nu înţeleg de ce un copil trebuie să îndure atâta suferinţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii se chinuie să desluşeacă o problemă pe care o fetiţă de 12 din Colacu, o are de aproape o lună. Se pare că Ana are o tumoare pe creier care se întinde şi la măduvă spinării. Fetiţa a fost la şcoală până luna trecută, fiind un copil normal, până când, dintr-o dată, nu şi-a mai putut mişca mâna stângă deloc.

Nici medicii nu ştiu cum va evolua acea tumoare, pentru că abia au depistat-o. Fiind un caz rar, medicii le-au transmis părinţilor că fetiţa trebuie operată.  

Cea care a observat că Ana are o problemă de locomoţie este chiar profesoara ei de limba română. "Ana este fetiţa care mă aştepta zâmbitoare la şcoală. De aproape o lună, banca ei este goală. O formaţiune tumorală intramedulară aproape a imobilizat-o. Ora de fizică am facut-o în universul ei. Am încercat să-i explic de ce secundele par ore atunci când are dureri, şi de ce distanţele de câţiva metri par kilometri când aproape nu-şi mai simte picioarele. Einstein spunea- "dacă nu poţi explica unui copil ceva, atunci nici tu nu ai înţeles. Nu am înţeles şi nu voi înţelege vreodată de ce un copil trebuie să îndure atâta suferinţă", spune profesoara ei, Oana Hrehoreşen.

Sursa video: Youtube: oatitudine

Colegii ei de clasă i-au făcut o vizită acasă şi i-au cântat colinde.  Familia şi prietenii Anei fac apel la oamenii cu suflet, să contribuie la salvarea copilei.

"Are doar 12 ani şi nu merită o asemenea suferinţă, ci să se bucure de viaţă ca orice alt copil de vârsta ei.  Medicii mi-au spus că operaţia este riscantă şi că dacă nu o facem, oricum va muri. Eu cred în Dumnezeu şi poate el a face o minune şi pentru ea. Sper să fie bine. Cei care ne pot ajuta, trebuie să se gândească la ea, pentru că e un copil", ne-a spus Camelia Matei, mama fetei. 

tumoare elevă

   

Orice ajutor financiar este binevenit. Familia ei, formată din 5 membri, doi adulţi şi trei copii trăiesc din salariul tatălui de 1.400 de lei şi alocaţiile celor mici. Mama Anei a fost nevoită să renunţe la locul de muncă pe care îl avea pentru a sta în permanenţă cu fiica sa. 

Ana va merge la un spital din Bucureşti pentru alte investigaţii medicale şi pentru operaţia de care depinde viaţa ei. Înă, medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire, dar părinţii fac apel disperat către oamenii cu suflet pentru a-şi salva fetiţa.

image
TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite