Nero, spaima infractorilor. Câinele mascaţilor din Târgovişte a împlinit cinci ani în serviciul Poliţiei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nero, câinele de patrulare şi intervenţie al IPJ Dâmboviţa Sursa IPJ Dâmboviţa
Nero, câinele de patrulare şi intervenţie al IPJ Dâmboviţa Sursa IPJ Dâmboviţa

Alaf (alis Nero) este un ciobănesc german specializat şi instruit pentru muncă de patrulare şi intervenţie şi se află în dotarea Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa.

Ciobănescul îndrăgit de toţi oamenii legii este specializat în patrulare şi intervenţie, iar stăpânul său este agentul şef adjunct Octavian Dinu. Poliţistul se laudă că Nero este printre cei mai buni câini-poliţişti din ţară, cu rezultate deosebite, atât în ceea ce priveşte “serviciul” său, cât şi la concursurile la care participă. 

„Acum 5 ani făceam cunoştinţă cu un ghemotoc negru ce urma să ajungă parte din mine! L-am botezat Nero (viguros, puternic dar şi cel nebun, aşa cum provine din Latină). De atunci fiecare misiune la care am participat împreună cu el,  a fost încheiată cu succes”, spune stăpânul său, Octavian Dinu.

Echipa formată din Nero şi Octavian a participat în ultimii ani la sute de misiuni şi, nu de puţine ori, persoanele evadate au fost aduse „acasă” de către ciobănescul german. Câinele este ţinut în padocurile IPJ Dâmboviţa şi este vizitat aproape zilnic de către stăpânul său. Se antrenează alături de poliţist de cel puţin două ori pe săptămână, este hrănit şi spălat, fiind folosit de oamenii legii la descinderi, dispersări de persoane, scandaluri publice. 

Nero provine de la Centrul Chinologic din Sibiu şi a fost adoptat de Octavian la vârsta de 4 luni.

Nero
Nero
Nero

Sursa IPJ Dâmboviţa

Vă recomandăm să mai citiţi:

FOTO Câinii poliţişti. Rasele cele mai adecvate şi misiunile pe care le îndeplinesc

Viaţă de câine poliţist la frontieră: peripeţiile unui ciobănesc antrenat să depisteze ţigările de contrabandă

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite