Muncă ilegală pe un șantier din Dâmbovița. 14 cetățeni nepalezi depistați; angajator amendat cu 100.000 de lei

0
Publicat:

Patronii din România se ajută din ce în ce mai mult de muncitorii străini, care sunt mai serioși și mai puțin costisitori. Însă, nu toți muncitorii sunt angajați cu forme legale.

Șantier în lucru. FOTO Arhivă
Șantier în lucru. FOTO Arhivă

Așa s-a întâmplat în Dâmbovița. În urma unei acțiuni de control desfășurată de către polițiștii dâmbovițeni și inspectorii de la Imigrări, au fost descoperiți 14 nepalezi care munceau la negru, pe un șantier din comuna Runcu.

Dintre aceștia, 10 nu dețineau documentele necesare pentru a locui sau a munci legal pe teritoriul României.

Polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale cetățenilor nepalezi, conform legislației în vigoare privind regimul străinilor, iar pentru cei 10 care nu aveau documentele necesare au fost emise decizii de returnare cu plecare voluntară.

Acțiunea desfășurată a urmărit prevenirea și combaterea migrației ilegale și traficului de persoane, prin identificarea spațiilor de cazare, verificarea documentație specifice, dar și prin verificarea societăților comerciale care utilizează forță de muncă străină. Astfel, în urma unui control efectuat în comuna Runcu, polițiștii au depistat 14 cetățeni nepalezi care ar fi desfășurat activități în domeniul construcțiilor, la o societate comercială, fără a avea drept legal de muncă pe teritoriul României”, a precizat IPJ Dâmbovița.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor art. 11 din O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, și au aplicat o sancțiune contravențională angajatorului, în valoare de 100.000 de lei, fiind emise 14 decizii de deturnare cu plecare voluntară, conform prevederilor art. 81 din O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

Poliția Județeană Dâmbovița a anunțat că va relua astfel de controale, pentru a verifica legalitatea documentelor străinilor care lucrează pe teritoriul țării.

Se estimează că România are nevoie de câteva zeci de mii de lucrători străini, în condițiile în care ai noștri pleacă peste hotare în număr mare, în căutarea unui trai mai bun. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite