Mihaela Diaconescu, profesoara care „naşte” medici pe bandă rulantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Sunt convinsă că sunt două cat de profesori: unii cu vocaţie şi alţii care au devenit profesori pentru că această meserie a fost varianta de rezervă”
„Sunt convinsă că sunt două cat de profesori: unii cu vocaţie şi alţii care au devenit profesori pentru că această meserie a fost varianta de rezervă”

Pentru ea, relaţia dintre profesor şi elevii săi este sfântă. Nimeni nu are voie să încalce acest „tratat” nescris prin care „ucenicul” trebuie să îşi respecte „mentorul”, iar acesta din urmă trebuie să fie un deschizător de drumuri. Aceia dintre dascăli care nu fac asta, şi-au ales o meserie de rezervă, crede Mihaela Diaconescu, cel mai premiat şi recompensat profesor din Pucioasa.

Cred că cea mai mare realizare de când sunt la Pucioasa a fost câştigarea statulului de colegiu naţional în 2006, iar în 2007, certificarea de „şcoală europeană”, spune Mihaela Diaconescu. 

Se mândreşte cu faptul că a format sute de medici care acum salvează vieţile oamenilor în spitalele din întreaga ţară sau din străinătate. „Eu chiar cred că profesorul trebuie să îl inspire pe elev. Îmi place să cred că elevii mei învaţă cu drag chimia. Am avut performanţe, am avut olimpici. Prin mâinile mele au trecut sute de elevi care acum sunt medici, care mai întâi s-auîndrăgostit de chimie. S-au folosit de pasiunea asta pentru chimie pentru a intra în medicină. De altfel, majoritatea elevilor mei dau la medicină pentru că le plăce chimia organică”, crede Mihaela Diaconescu. 

Eforturile sale au fost recompensate de-a lungul anilor cu distincţii care mai de care mai valoroase. Amintim aici diploma de excelenţă “Profesorul Anului 2010” pentru disciplina chimie, diploma de cetăţean de onoare al oraşului Pucioasa,  sau mult râvnita diplomă „Gheorghe Lazăr clasa a III a” acordata  de ministrul Educatiei, Cercetării şi Tineretului pentru calitatea şi complexitatea activităţii didactice din ultimi 10 ani, pentru rezultate remarcabile obtinute în iniţierea unor programe judeţene şi naţionale destinate educării tinerilor.

„Sunt convinsă că sunt două cat de profesori: unii cu vocaţie şi alţii care au devenit profesori pentru că această meserie a fost varianta de rezervă”, spune profesoara.

Ce îi place?

Am un crez personal: cel mai important lucru este să nu strici armonia din mediul înconjurător. Îmi place să mă bucur de viaţă, de natură. Îmi place să mă întâlnesc cu prietenii, să fac rebus, să citesc, să grădinăresc. 

Ce nu îi place?

Nu îmi palce să am relaţii proaste cu oameni, nu îmi place să am probleme cu cineva. Nu îmi place să deranjez oamenii. Nu îmi plac conflictele de niciun fel şi nici chiciul de la vestimentaţie şi comportament.

Nume: Mihaela Cristina Diaconescu

Data naşterii: 21.03.1966

Localitatea: Bucureşti

Studii: Profesor chimie Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu”, Pucioasa, Facultatea de Chimie Bucureşti, master „Metode fizico- chimice de analiză pentru controlul calităţii vieţii şi mediului”, diploma de master „Politici şi Management în Educaţie”, colaborator extern - evaluator ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar), precum şi numeroase certificate pentru exercitarea altor ocupatii: expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene, mentor, formator, manager de proiect, auditor în domeniul calităţii.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite