Mărul, regele fructelor. Medic nutriționist: „Mâncați două mere pe zi, veți fi sănătoși“ VIDEO

0
Publicat:

Merele sunt fructe delicioase și hrănitoare care oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Ele sunt o sursă bună de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Un singur măr conține până la 500 de substanțe benefice pentru organism.

Frumosul de Voinești. FOTO C.S.
Frumosul de Voinești. FOTO C.S.

Merele sunt o sursă bună de vitamine A, C, B1, B2, B3, B6, B9 și E. Ele conțin potasiu, calciu, fosfor, magneziu, iod și fier. De asemenea, merele sunt o sursă excelentă de fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă, dar și de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

Un măr pe zi ține doctorul departe. Mărul nu se decojește, că e crimă. Dacă îl mâncăm decojit ne vor cădea toți dinții, pentru că nu îi punem la treabă. Toate soiurile de mere de pe planetă au o structură asemănătoare. Câte războaie au fost și câte chimicale s-au împrăștiat și mărul rămâne regele fructelor. De aceea, mâncați două mere înainte de masă. În acest fel luați și fibre, și vitamine. Să nu treacă o zi să nu mâncați două mere pe zi. Cea mai bună la măr este coaja, care are fibre”, arată dr. Virgiliu Stroescu, nutriționist.

În perioada aceasta este în plină desfășurare recoltatul la mere, așa că aveți ocazia să cumpărați din piețe fructe proaspete.

Toate fructele sunt sterile, nu au niciun microb înăntru, au antibiotice. Nu există fructe integru care să aibă microbi în el”, mai spune nutriționistul.

Frumosul de Voinești are același preț de 20 ani. Pomicultor: „Vremea ne-a dat peste cap“

Culesul de mere pe Valea Dâmboviței, în zona Voinești (Dâmbovița), este în toi, iar producătorii au început deja livrările de fructe către cei care nu se pot deplasa la fața locului. Pomicultorii spun că a fost un plin de încercări, în care a căzut grindina, au fost ploi multe, dar, până la urmă, au ce culege.

Dacă vreți să cumpărați mere ieftine trebuie să mergeți direct la producător, în patria merelor – Voinești. Acolo prețul merelor pleacă de la un 1 leu și ajunge la cel mult 2 lei. La piață veți ajunge să plătiți și 7 lei pentru un kilogram de fructe. La fel pentru un litru de suc de mere.

Pe de altă parte, sunt și proprietari care îi lasă pe clienți să își culeagă singuri merele, petrecând momente relaxante în livadă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite