Liber la vânătoare. Peste 1.000 de fazani au fost eliberaţi în fondurile de vânătoare din Dâmboviţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primele populări cu fazani de pe teritoriul României au avut loc în 1475, în vestul ţării. FOTO: AJVPS Dâmboviţa
Primele populări cu fazani de pe teritoriul României au avut loc în 1475, în vestul ţării. FOTO: AJVPS Dâmboviţa

Peste 1.000 de fazani au fost eliberaţi pe fondurile de vânătoare din judeţul Dâmboviţa, în cadrul unei acţiuni organizate de Asociaţia Judeţeană Vânătoare şi Pescuit Sportiv Dâmboviţa.

Operaţiunea a vizat completarea efectivelor de fazani din fauna judeţului, pentru restabilirea echilibrului cinegetic în zonă.  

„Conform programărilor şi normelor de management, Asociaţia Judeţeană Vânătoare şi Pescuit Sportiv Dâmboviţa, ca în fiecare an, populează cu specia fazan fondurile cinegetice gestionate de noi. La respectiva acţiune au participat aproape toţi membri vânători, şefi de grupă, membri ai consiliului AJVPS”, a precizat Cristian Stan, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Dâmboviţa.

Vânătorii s-au asigurat că păsările nu vor fi omorâte imediat de răpitori. „În continuare, după lansare, îi vom supraveghea până se vor aclimatiza cât mai bine în habitatul lor natural”, a mai spus preşedintele AJVPS Dâmboviţa.

Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (A.G.V.P.S.) reprezintă interesele a peste 140 de asociaţii/ligi afiliate, în care sunt înscrişi majoritatea vânătorilor şi peste 90% din pescarii din România.

Primele populări cu fazani de pe teritoriul României au avut loc în 1475, în vestul ţării.

În sudul ţării, astfel de practici au avut loc după anul 1900. Din acele vremuri, fazanul s-a colonizat cu intermitenţe până în zilele noastre, în multe zone considerate propice speciei.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Alertă: un leu ar fi fost zărit pe stradă, lângă o benzinărie din Târgovişte. Reacţia Primăriei: „Leii de la ZOO sunt în adăposturi” VIDEO

VIDEO Cum se joacă executorul judecătoresc din Picior de Munte cu leul său, în faţa autorităţilor venite în control

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite