Incendiile de deşeuri şi cauciucuri continuă la Bălteni şi după descinderile de zilele trecute ale „mascaților” VIDEO

0
Publicat:

Un nou incendiu de deşeuri şi cauciucuri a a fost stins de pompierii de la ISU Dâmbovița, în localitatea dâmboviţeană Bălteni, la numai câteva zile după ce forţe mărite de poliţişti, mascaţi şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu au efectuat o operaţiune pe linia colectării de deşeuri.

Descinderi la Bălteni. FOTO Poliția Română
Descinderi la Bălteni. FOTO Poliția Română

Am fost solicitaţi să intervenim în cazul unui incendiu de gunoi menajer şi cauciucuri în comuna Conţeşti, sat Bălteni. Garda de Intervenţie Răcari acţionează cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. La faţa locului ard cauciucuri şi gunoi menajer depozitate pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi. Se acţionează pentru localizarea şi lichidarea incendiului”, a informat ISU Dâmboviţa.

Săptămâna trecută au fost date amenzi de peste 360.000 de lei şi aproximativ 70 de tone de deşeuri din inox, cupru, aluminiu şi fier au fost confiscate, în urma controalelor privind colectarea deşeurilor. Peste 200 de poliţişti şi jandarmi şi 30 de comisari de la Garda de Mediu au efectuat controale la firme din localitatea Bălteni care se ocupă cu colectarea deşeurilor.

Sursa video: Garda Națională de Mediu / Facebook

În respectiva localitate, la doar câţiva kilometri de Bucureşti, se incendiază des deşeuri, de multe ori pentru recuperarea materialelor feroase în vederea valorificării.

La fel s-a întâmplat, de exemplu, în urmă cu patru luni. Pompierii dâmboviţeni au interveni la stingerea unui incendiu în care au ars 50 de tone de deşeuri.

„La sosirea echipajelor de la Garda de Intervenţie Răcari s-a constatat că ard aproximativ 50 de tone de deşeuri pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, cu focare multiple”, a precizat ISU Dâmboviţa.

Peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și comisari ai Gărzii Naționale de Mediu au efectuat, zilele trecute, 15 contoarele economice în localitatea Bălteni.

Verificările vizează societățile comerciale cu obiect de activitate în colectarea deșeurilor feroase și neferoase.

Astfel, administratorii acestora sunt bănuiți că ar fi omis să evidențieze sau să declare veniturile obținute prin colectarea materialelor feroase și neferoase provenite din dezmembrarea ilegală de vehicule.

Totodată, aceștia ar fi incendiat bunurile dezmembrate, în vederea valorificării, fiind poluat mediul înconjurător.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite