Hoți de curent și patroni. Sătenii din Bălteni, luați pe sus de mascați VIDEO

0
Publicat:

Sătenii din Bălteni, comuna Conțești, Dâmbovița, sunt clienții fideli ai polițiștilor, care decid să îi controleze periodic. Dacă nu fură curent electric, sigur sunt acuzați de evaziune fiscală cu fier vechi. 

Sătenii din Bălteni sunt și hoți de curent și patroni. FOTO IPJ Dâmbovița
Sătenii din Bălteni sunt și hoți de curent și patroni. FOTO IPJ Dâmbovița

Mai exact, 22 de agenți economici și 13 persoane fizice din Bălteni sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și incendierea de deșeuri.

Sunt bănuiți că, din anul 2022 până în prezent, ar fi omis să evidențieze sau să declare veniturile obținute din activitățile de colectare a materialelor feroase și neferoase provenite din dezmembrarea ilegală de vehicule.

Vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Operațiunea are loc sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

„În cadrul acțiunii, sunt angrenați polițiști ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice și inspectoratelor de poliție județene Argeș, Ilfov și Prahova.

În sprijinul acestora, se află echipe formate din comisari de la Garda Națională de Mediu și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Activitățile de cercetare sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor procedurale prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Hoții de curent electric sunt decuplați periodic de la rețeaua de electricitate, dar se cablează de fiecare dată după ce pleacă poliţiştii. Operaţiunea ilicită costă 500 de euro, potrivit localnicilor, iar ajutorul de nădejde îl primesc chiar de la angajații Electrica, spun sătenii.

„La cei care nu au contor, le taie curentul, dar şi-l pun ei înapoi. Îl aducem şi noi pe altul, pe expertul de la Bucureşti. Ne costă vreo 500 de euro expertul ăsta, dar face treabă bună”, spune unul dintre tinerii satului.

Alţii au spus că în tot satul sunt doar 5 familii care plătesc curentul electric.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite