Romii din Bălteni, Dâmboviţa, călcaţi din nou de mascaţi: „Filmează-ne şi pe noi aici“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
controale balteni

Sătenii din Bălteni, judeţul Dâmboviţa, o comună locuită de romi, au fost treziţi, din nou, de mascaţi. De data aceasta au fost controlaţi şi amendaţi cei care aruncă sau incendiază deşeuri pe câmpurile din apropiere.

Luna trecută, un depozit de gaze a fost la un pas să fie cuprins de un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control tocmai în urma incendierii unor deşeuri.

Joi dimineaţă, 14 aprilie, 120 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, împreună cu 22 de comisari de la Garda de Mediu şi 90 de jandarmii, au cotrobăit prin satul Bălteni, din comuna Conţeşti, locuită de persoane de etnie romă. 

Femeile au ieşit la poartă cu tot cu copii şi se distrau când îi vedeau pe mascaţi. „Filmează-ne şi pe noi aici”, îi îndemnau ele pe mascaţi.

    

Autorităţile ştiu că în zonă sunt multe persoane care dezmembrează şi incendiază elementele de caroserie ale autovehiculelor, pentru a obţine fierul, pe care, ulterior, îl vând la centrele de colectare.

În zonă au fost identificate şi firme care se ocupă cu valorificarea fierului vechi.  

„În cadrul activităţilor desfăşurate, vor fi verificaţi 12 agenţi economici care au ca activitate colectarea deşeurilor feroase/neferoase”, a precizat Ana Maria Liţă, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Poliţiştii şi electricienii i-au decablat, din nou, pe hoţii de curent de la Bălteni

Cum i-au primit sătenii din Bălteni pe mascaţii veniţi să îi pună la pământ: „Vrei să îţi ghicesc?” VIDEO

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite