Gustul de altădată. Producătorii din Băleni garantează pentru calitatea roşiilor: „Sunt adevărate” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roşii de Băleni. FOTO: Grădina din Băleni / Facebook
Roşii de Băleni. FOTO: Grădina din Băleni / Facebook

Roşiile produse la Băleni, din judeţul Dâmboviţa, unul dintre cele mai renumite bazine legumicole din ţară, sunt gata de dus la tarabele din Bucureşti şi din judeţele apropiate.

Producătorii se laudă cu roşiile lor, despre care spun că au gustul de odinioară, pentru că nu sunt pline de substanţe care garanteză o creştere artificială şi, mai ales, sunt produse cu multă dragoste.

„Sunt adevărate, sunt din Băleni şi sunt muncite cu drag, cu mult efort şi pasiunea pentru gust! Tot ce va dorim este să consumaţi cu încredere legume proaspete din Băleni”, spune doamna Lenuţa, unul dintre cei mai aprigi promotori ai legumelor produse în Dâmboviţa.

„Mama Lenuţa”, aşa cum i se spune în comuna dâmboviţeană Băleni, produce tot felul de verdeţuri şi legume, de cea mai bună callitate, în funcţie de sezon. 

Prin intermediul ei, legumele produse în Băleni au ajuns şi în Parlamentul României, în cadrul evenimentului „Descoperă Dâmboviţa”. 

Roşii de Băleni. FOTO

Roşii de Băleni. FOTO: Neluţu Ion / Facebook

„Dacă nu era internetul acesta nu ştiu ce ne făceam. E bună tehnologia. Toată lumea a aflat de noi graţie Facebook-ului şi ne merge bine. Am noroc şi de copii muncitori şi iubitori”, spune doamna Lenuţa.

460 de hectare de solarii

Legumicultorii din Băleni produc delicioasele roşii, într-o proporţie covârşitoare, în solarii, întinse pe zeci de hectare. 

Potrivit Primăriei Băleni, legumele produse în solarii se întind pe o suprafaţă de 460 de hectare, iar suprafaţa de legume cultivate în câmp se întinde pe 400 de hectare. Alte câteva sute de hectare sunt ocupate de cultura mare. 

Un solar de 50 de metri, făcut ca la carte, poate costa şi 10.000 de euro. 

Producătorii din Băleni vând roşiile, în acest moment, la preţuri cuprinse între 7 şi 12 lei/kilogram. Cele mai căutate soiuri sunt Zadurella şi Inimă de Bou. 

Roşii de Băleni. FOTO

Roşii de Băleni. FOTO: Gradina din Baleni / Facebook

Roşii de Băleni. FOTO


Roşii de Băleni. FOTO: Din Grădină / Facebook

Roşii de grădină

„Cu o coajă subţire şi brăzdată de crăpături, cărnoasă, moale, foarte dulce şi foarte zemoasă, roşia de grădină se topeşte în gură şi, odată ajunsă în salată, face acel suc în care abia aştepţi să înmoi o bucăţică de pâine proaspătă. Roşia de grădină coaptă se vrea mâncată cât mai curând şi este perfectă pentru sucul de roşii”, îşi prezintă marfa reprezenanţii agricultorii înscrişi în proiectul „Din Grădină”. 

Roşii de Băleni. FOTO

Roşii de Băleni. FOTO: Din Grădină / Facebook

Vă recomandăm să mai citiţi:

FOTO Trufandale gustoase în prag de iarnă. Agricultor: „Mulţi vor să mănânce ceva crud şi plin de vitamine“

Bătrâna care prosperă în afaceri după ce şi-a creat pagină de Facebook unde-şi promovează legumele: „Dacă nu era internetul ăsta, nu ştiu ce ne făceam“

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite