Bătrâna care prosperă în afaceri după ce şi-a creat pagină de Facebook unde-şi promovează legumele: „Dacă nu era internetul ăsta, nu ştiu ce ne făceam“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Dima, o femeie în vârstă de 67 de ani din localitatea dâmboviţeană Băleni, s-a încăpăţânat să fie în pas cu vremurile. Agricultoarea a ajuns celebră prin pieţe din regiune, după ce şi-a creat o pagină de Facebook intitulată „La Lenuţa din Băleni“, unde-şi promovează legumele.

Elena Dima a înţeles că toată treaba o face reclama, aşa că şi-a făcut pagină de Facebook, dar şi un site unde îşi promovează produsele gustoase. O ajută şi copiii - şase la număr, dar şi nepoţii, atât cu tehnologia, cât şi la muncă, în solarii. 

Decizia a a-şi deschide un cont de Facebook a fost luată în urmă cu trei ani, după ce au fost daţi afară dintr-o piaţa din Ploieşti, neavând unde să-şi vândă marfa. 

lenuta din baleni

„Am nimerit într-o parcare, uitaţi de lume. Pentru că eram disperaţi şi nu ştiam unde să ne vindem marfa, am decis să ne facem promovare pe internet, să afle lumea de noi şi să vină să cumpere legume direct de la noi. Mama mea a îmbrăţişat imediat ideea şi am făcut o pagina de Facebook. Avem peste 2.000 de următoritori şi lumea deja ştie de Lenuţa din Băleni şi ne caută la Ploieşti, acolo unde vindem mereu. Noi, copiii, îi administrăm pagina, dar înainte de orice postare ne consultăm, ne punem de acord”, spune Mirela Zorilă, fata sa.

Mama Lenuţa, aşa cum i se spune în comuna Băleni, produce tot felul de verdeţuri şi legume, de cea mai bună callitate, în funcţie de sezon.

lenuta din baleni

Legumele produse de Lenuţa au ajuns şi în Parlamentul României, în cadrul evenimentului "Descoperă Dâmboviţa", în urmă cu câteva săptămâni.

„Dacă nu era internetul acesta nu ştiu ce ne făceam. E bună tehnologia. Toată lumea a aflat de noi graţie Facebook-ului şi ne merge bine. Am noroc şi de copii muncitori şi iubitori”, spune doamna Lenuţa.

Mama Lenuţa are 5.000 de mp de solarii şi 15.000 de mp de teren agricol.

Imagine indisponibilă

„Vă aşteptăm cu ceapă morcovi şi ardei. Are mama tot ce vrei!”

Mulţi dintre clienţii săi se interesează despre metodele de însămânţare şi creştere a legumelor.

„Nu mă gândeam niciodată că voi vinde legume prin intermediul internetului, la cât am fost de amărâtă, cu copii mulţi. Ei m-au ajutat tot timpul şi acum, la bătrâneţe mă înveselesc. Acum vin oamenii la tarabă după ce citesc despre noi pe Facebook şi unii chiar ne întreabă cum le plantăm, cum se face etc. Prin Băleni unii ne iubesc, alţii ne invidiază”, spune agricultoarea.

Lenuţa din Băleni nu îşi promovează pur şi simplu legumele pe Facebook, ci îi atrage pe clienţi şi prin rime alese: „Vă aşteptăm cu ceapă morcovi şi ardei. Are mama tot ce vrei!”. Sloganul ei în viaţă este „Munciţi şi veţi avea de toate”.   

lenuta din baleni

Toată familia lucrează în agricultură, producând legume de sezon pe care le comercializează în  stare  proaspătă în Piaţă Centrală din Ploieşti.

„Este o femeie puternică, trecută prin cele mai grele încercări ale vieţii. Este o femeie frumoasă, cu trăsături fine chiar dacă pe frunte sunt brăzdate şanţuri adânci ale timpului trecut dar trăit la intensitate maximă. Nu s-a speriat de obstacolele care au apărut de-a lungul timpului. Preţuieşte tot ce este obţinut cu trudă şi sudoare, plânge pentru concetăţenii săi care muncesc zi-lumină pentru a fi prezenţi în fiecare dimineaţă în faţa clienţilor cu legumele proaspete şi bine aranjate pe tarabe”, vorbeşte despre mama sa, Mirela Zorilă.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri