Gest admirabil al familiei tânărului care a pierit într-un accident ciudat, în Italia. A acceptat donarea organelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Stancu, foto stânga. Sursa: Nicolae Stoica
Cătălin Stancu, foto stânga. Sursa: Nicolae Stoica

Vestea că Stanciu Cătălin (22 de ani) a murit în Italia a îndoliat întreaga comunitate din Vişineşti, Dâmboviţa. Bibicu, aşa cum îl ştiau prietenii, ar fi căzut de la balconul clădirii în care locuia. Plecase de lângă familie ca mulţi alţi români, pentru a-şi găsi un trai mai bun.

Chiar dacă suferinţa pierderii a fost imensă, familia şi-a dat acordul pentru ca medicii din Italia să îi preleveze organele, pentru că tânărul nu suferea de nicio boală gravă. 

Foarte afectat este şi primarul localităţii dâmboviţene, care îl ştia personal şi care s-a implicat în strângerea de fonduri pentru familie, după ce aceasta a afirmat că, fără ajutor, nu poate repatria trupul tânărului.

„Era un băiat liniştit şi niciodată nu a creat probleme. Familia este devastată, mama a intrat într-un soi de depresie profundă şi nu se poate discuta cu ea. Am vb cu toţi care au strâns bani şi voi face o centralizare a sumelor strânse. Sunt convins ca sunt multe familii cu probleme în România. Mulţumesc tuturor celor care dau o mână de ajutor”, a spus, pentru „Adevărul”, primarul Nicolae Stoica.

Unele surse indică faptul că băiatul, pe când era în ţară şi muncea prin sat, se plângea de nişte ameţeli. Asta ar putea fi şi cauza morţii, dar autorităţile din Italia nu a dat, încă, un verdict.

Primarul comunei Vişineşti, din judeţul Dâmboviţa, a lansat pe Facebook un apel umanitar pentru a ajuta familia îndurerată. 

Tanar mort în Italia. FOTO

Cătălin Stancu. Sursa: Nicolae Stoica

„Dragi prieteni, vin în faţa dumneavoastră cu rugămintea de a ajuta să-l aducem acasă pe STANCIU CATALIN  (Bibicu). Din păcate această poveste este reală! De când am aflat că a murit, m-am rugat la Bunul Dumnezeu să nu fie adevărat, mai ales că eu îl cunosc personal. Am rugămintea la dumneavoastră să distribuiţi în speranţa că va dori cineva să  dea o mână de ajutor familiei pentru a-l aduce acasă. Ajuns în Italia, a ales sa lucreze cinstit alături de alţi tineri dar şi sa facă mult bine celor din jur. Nimic nu prevestea ce urma sa se întâmple. Când totul părea perfect şi începea să se bucure de roadele muncii sale, din împrejurări necunoscute Bibi a căzut de la balconul clădirii în care locuia.  

Prietenii, colegii si comunitatea din Italia s-au mobilizat şi au iniţiat o campanie de strângere fonduri pentru a-l putea repatria şi inmormanta creştineşte în România. Cu inimile rapuse de durere mama şi fratele lui mi-au spus "măcar sa fie înmormântat lângă tatal lui". Haideţi să nu rămânem indiferenţi. Va mulţumesc!”, este mesajul postat de edil pe pagina sa de Facebook.

Donaţiile pot fi făcute la sediul Primăriei Vişineşti, sau în conturile:

RO61 BREL 0005 5095 0472 0100  CONT LEI

LT53 3250 0114 8828 9369 CONT EURO

Vă recomandăm să mai citiţi:

Strigătul după ajutor al familiei unui român mort în Italia. Nu au bani pentru a-l aduce acasă

Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie. Sindicatul Europol: „Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului”

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite