Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie. Sindicatul Europol: „Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Sindicatul Europol
Foto Sindicatul Europol

Poliţiştii din Sindicatul Europol ameninţă cu proteste care încep din 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Aceştia spun într-un comunicat de presă că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini care nu sunt în fişa postului şi că nu mai sunt dispuşi să fie fraierii sistemului bugetar. Ei subliniază că pensiile militare nu au fost indexate nici măcar cu inflaţia, iar din 2007 poliţiştii nu au avut parte de măriri ale salariilor.

„Nu mai acceptăm să fim folosiţi pe post de mercenari ai interdicţiilor aplicate în numele COVIDULUI. Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. Nu mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar. În timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, se arată în comunicatul transmis de Sindicatul Europol.

Calendarul de proteste începe cu data de 1 decembrie 2021, când poliţiştii sunt sfătuiţi „să manifeste indulgenţă maximă faţă de cetăţenii care săvârşesc contravenţii şi să sancţionaţi în primul rând cu AVERTISMENT scris/verbal”.

Ei transmit persoanelor care doresc să se alăture protestelor că în perioada 1-31 decembrie să completeze notificările către unităţi în care să-şi exprime dezacordul de a mai efectua ore suplimentare.

  • în 13-15 dec 2021 în faţa Prefecturilor (urmează să nominalizăm punctual judeţele şi datele, în funcţie de disponibilitatea colegilor de a participa la protest);        
  • în data de 16 dec 2021 între 10:00 – 14: 00 în faţa MAI;  
  • în data de 17 dec 2021 între 10:00-12:00 în faţa sediului PSD, între 12:00-14:00 în faţa sediului PNL iar între 14:30-16:00 în faţa sediului UDMR.

Va fi prima dată când poliţiştii protestează în faţa sediilor partidelor politice. Ei cred că noua coaliţie a a trecut cu vederea pensiile militare, în condiţiile în care rezerviştilor nu le-a mai fost indexată pensia cu inflaţia din ultimii 2 ani şi spun că nu vor accepta bătaia de joc a Guvernului.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite