Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat repatrierea românilor blocaţi în Maroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat marţi Hotărârea privind repatrierea turiştilor români blocaţi în Maroc, din cauza suspendării tuturor zborurilor, ca urmare a noii variante de coronavirus.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de astăzi, 30 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 109, cu următoarele prevederi:  

1.   Aprobarea repatrierii cetăţenilor români aflaţi în Regatul Maroc, inclusiv prin activarea Mecanismul European pentru Protecţie Civilă, ca urmare a suspendării tuturor zborurilor directe cu această destinaţie, iar pentru punerea în executare a acestor prevederi se abilitează Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM să întreprindă măsurile din competenţă.

2.   Costurile aferente desfăşurării activităţii menţionate la pct. 1 să fie asigurate din bugetul de stat, de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prin bugetele ministerelor implicate şi prin Mecanismul European pentru Protecţie Civilă.

Ministerul Afacerilor Externe a informat, marţi, că, în contextul deciziei autorităţilor marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinaţia Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situaţia a 72 de turişti români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.

Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre ţară, eforturi care continuă şi în prezent.

"De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetăţenii români afectaţi şi autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19", mai precizează ministerul.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite