FOTO Târgovişte: Un milion de euro pentru patru drumuri de exploatare agricolă, care ţin loc şi de piste pentru biciclişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul a fost semnat de municipaliate în 2010 şi este vorba de fonduri nerambursabile de la Guvernul României
Contractul a fost semnat de municipaliate în 2010 şi este vorba de fonduri nerambursabile de la Guvernul României

Primăria Târgovişte a dat în folosinţă patru drumuri de exploatare agricolă la marginea oraşului, în cartierul Priseaca, pe care nu doar utilajele pot circula. Bicicliştii şi iubitorii de natură se pot delecta pe potecile asfaltate construite chiar în mijlocul pădurii.

Contractul a fost semnat de municipalitate în 2010 şi este vorba de fonduri nerambursabile de la Guvernul României.

“Este vorba de legături care se fac cu comunele Şotânga şi Dragomireşti, respectiv satul Geangoeşti. Sunt drumuri de legătură care ajută în primul rând pe agricultori pentru a deservi mai bine 320 de hectare care aparţin în această zonă. Sunt drumuri care se întind pe aproximativ 7 kilometri şi undeva la 42.000 de metri pătraţi. Contribuţia locală a constat doar în plata TVA-ului, deoarece fondurile europene nu includ şi TVA-ul. Vor beneficia de investiţie în primul rând cei care exploatează drumurile agricole, dar nu numai, cei care preferă să facă turism, mişcare în aer liber, să vadă locuri atât de aproape de municipiul Târgovişte, dar care îţi pot crea un sentiment că te afli la câteva sute de kilometri depărtare”, a declarat edilul Boriga.

”Este o investiţie care rezolvă problemele cetăţenilor din zona respectivă. Bine ar fi fost dacă şi comunele limitrofe, în speţă Dragomireşti, ar fi accesat un astfel de program, în aşa fel încât această lucrare să continue şi în Dragomireşti. Sperăm că vor accesa, cu altă ocazie, astfel de programe şi vor face legătura cu lucrările care au fost executate de către Primăria Târgovişte”, a spus şi viceprimarul Ioan Ţuţuianu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite