În Târgovişte, autorităţiile locale sunt de acord cu noul act normativ privind eutanasierea, dar vor ca oamenii de rând să se pronunţe asupra viitorului maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boriga: "Mie, dacă îmi spun cetăţenii ce cale să aleg atunci când legea lasă o posibilitate, o să fac ceea ce târgoviştenii doresc"
Boriga: "Mie, dacă îmi spun cetăţenii ce cale să aleg atunci când legea lasă o posibilitate, o să fac ceea ce târgoviştenii doresc"

Legea maidanezilor a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu şi va intra în vigoare, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Şeful statului a luat această decizie, după ce magistraţii Curţii Constituţionale au hotărât că actul normativ, care permite eutanasierea câinilor din adăposturi după 14 zile, nu contravine legii fundamentale.

“Primăria Târgovişte a început de mai multe zile o sondare a opiniei publice asupra căii de urmat în eventualitatea în care legea trecea de Curtea Constituţională. Acest lucru s-a întâmplat, dar asta nu a schimbat cu nimic din intenţia pe care  am avut-o, de a consula 10.000  de târgovişteni. Legea îmi permite să eutanasiez maidanezii dacă după 14 zile nu venea nimeni la adăpost să îi revendice, dar nu am vrut ca decizia să aparţină unui singur om. Până acum am intervievat 6.000 de târgovişteni. Mie, dacă îmi spun cetăţenii ce cale să aleg atunci când legea lasă o posibilitate, o să fac ceea ce târgoviştenii doresc. La jumătatea săptămânii viitoare o să avem un rezultat concret al acestei consultări”, a declarat Gabriel Boriga.

Pe 10 septembrie, proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor. Actul normativ prevede prelungirea de la şapte la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, gratuit. După cele 14 zile, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea şederii lor în adăpost, cu condiţia să aibă resurse financiare pentru întreţinerea padocurilor.

Actul normativ prevede prelungirea de la şapte la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, gratuit. După cele 14 zile, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea şederii lor în adăpost, cu condiţia să aibă resurse financiare pentru întreţinerea padocurilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite