FOTO Extindere de clădire la cea mai aglomerată grădiniţă din oraş - Nr. 9. Cum arată investiţia făcută pe bani de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extinderea Grădiniţei Alexandrina Ghica Simionescu (Nr. 9) din Târgovişte a fost finalizată. Primăria Târgovişte a reuşit să dea în folosinţă noul corp odată cu începerea anului şcolar. Investiţia s-a ridicat la un milion de lei, bani de la Guvernul României.

Noul corp de clădire are parter, etaj şi mansardă, în suprafaţă utilă de peste 500 mp, cu 4 săli de clasă, vestiare şi grupuri sanitare.

Imagine indisponibilă

Proiectul a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu o valoare de 1 milion lei. Primăria Târgovişte a asigurat dotările pentru acest corp nou de clădire şi a amenajat curtea interioară dar şi un loc joacă nou.

„Această grădiniţă era una dintre cele mai aglomerate din oraş. Corpul de clădire din faţă nu reuşea să asigure necesarul pentru toţi copii care era înscrişi aici. Erau condiţii foarte dificile. Mă bucur că am reuşit să repunem pe roate un proiect, care, la un moment dat, era abandonat. Am reuşit cu bani de la Guvernul României să finaţăm această clădire. Valoarea totală se ridică la 1 milion de lei şi am reuşit să dăm în folosinţă această clădire odată cu începerea noului an şcolar. Probabil că în luna noiembrie va începe şi construcţia noului corp din Sagricom, care va aparţine tot de Grădiniţa Nr. 9”, a declarat primarul Cristian Stan.

După extindere, efectivul Grădiniţei Nr. 9 a crescut cu 40 de copii, de la 160 la 200. De precizat că vechiul corp va fi funcţional, în el fiind educaţi 80 de prichindei.

Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 din Târgovişte s-a deschis la 1 aprilie 1974 şi avea un efectiv de 90 copii. În anul 1998, 2 grupe din cele 4 au început să-şi desfăşoare activitatea în altenativa educaţională Step by step. În 2010 s-a înfiinţat cea de-a 6-a grupă de preşcolari. Grădiniţa a avut personalitate juridică de la înfiinţare până în prezent, exceptând perioada  aprilie 1982- ianuarie 1997, când a fost sub patronatul Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte.

La 1 septembrie 2008, Grădiniţa nr. 9 a primit o nouă denumire – Grădiniţa “Alexandrina Simionescu Ghica”, în semn de recunoştinţă faţă de proprietara acestei clădiri.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

CITEŞTE ŞI:

Clădirea în care funcţionează Grădiniţa Alexandrina Ghica, din Târgovişte, aflată în stare de degradare, ar putea fi extinsă

Directoarea unei grădiniţe din Târgovişte avertizează că 150 de copii ar putea fi în pericol într-o clădire din anul 1875 care nu a fost consolidată niciodată

Cereri aproape duble faţă de numărul de locuri din creşe. Primăria care investeşte 100 de milioane de lei în reţeaua educaţională

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă



 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite