Clădirea în care funcţionează Grădiniţa Alexandrina Ghica, din Târgovişte, aflată în stare de degradare, ar putea fi extinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ghica gradinita

Clădirea în care funcţionează Grădiniţa cu program prelungit „Alexandrina Simionescu Ghica“ din Târgovişte ar putea fi extinsă, după ce "Adevărul" a tras un semnal de alarmă cu privire la starea avansată de degradare în care se află. Primarul interimar, Cristian Stan, a declarat că vor fi reluate lucrările la corpul aflat în spatele grădiniţei, care ar trebui să-i adăpostească pe micuţi.

Directoarea instituţiei avertizează că un cutremur mai puternic ar putea distruge clădirea în care funcţionează acum grădinţa.

image

Conducerea grădiniţei spune că o soluţie ar fi mutarea celor 150 copii, cât mai curând, într-un corp de clădire care se află în construcţie, în curtea actualei grădiniţe.  

image
"Am trimis o situaţie a acestei clădiri către Primăria Târgovişte şi către Inspectoraul Şcolar. Este o clădire construită în 1875 şi ca atare prezintă un risc seismic ridicat. De nenumărate ori am făcut memorii către autorităţile locale, către ISJ, pentru a ne muta în corpul de clădire care se află în prezent în construcţie în spatele grădiniţei. Este vorba de extinderea grădiniţei. Din cauza stopării fondurilor, nu s-a mai continuat lucrarea”, ne-a spus Angela Morlovea, directorul grădiniţei.
ghica gradinita

Primarul interimar, Cristian Stan, a spus că lucrările vor fi demarate în următoarele luni.

"Am făcut o vizită în teren la Grădiniţă nr. 9 din municipiul Târgovişte, poate cea mai aglomerată grădiniţă din judeţ. În următoarele luni vor fi demarate lucrări importante de extindere care vizează o construcţie în suprafaţa desfăşurată de 695 mp, regim de înălţime P+1. Totodată, au fost făcute demersuri în vederea obţinerii finanţării pentru finalizarea corpului separat de clădire, unde lucrările au fost întrerupte în urmă cu aproximativ 6 ani", a spus primarul Cristian Stan.

Istoria grădiniţei

Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 din Târgovişte s-a deschis la 1 aprilie 1974 şi avea un efectiv de 90 copii. În anul 1998, 2 grupe din cele 4 au început să-şi desfăşoare activitatea în altenativa educaţională Step by step. În 2010 s-a înfiinţat cea de-a 6-a grupă de preşcolari, în prezent fiind înscrişi peste 150 copii în grădiniţă. Grădiniţa a avut personalitate juridică de la înfiinţare până în prezent, exceptând perioada  aprilie 1982- ianuarie 1997, când a fost sub patronatul Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte.

La 1 septembrie 2008, Grădiniţa nr. 9 a primit o nouă denumire – Grădiniţa “Alexandrina Simionescu Ghica”, în semn de recunoştinţă faţă de proprietara acestei clădiri.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Directoarea unei grădiniţe din Târgovişte avertizează că 150 de copii ar putea fi în pericol într-o clădire din anul 1875 care nu a fost consolidată niciodată

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite