Fostul preot Florin Cergan ar putea fi eliberat condiţionat. A băgat în mormânt familia altui preot, dar este acuzat şi de corupţie, alături de mama sa, judecătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul fostei judecătoare Veronica Cârstoiu, Florin Cergan, ar putea ieşi în curând din puşcărie. Fostul preot a comis un accident mortal în care şi-au pierdut viaţa un alt preot, dar şi soţia acestuia şi fiica lor de 15 ani.

Florin Cergan, fiul fostei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti, Veronica Cârstoiu, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, este la un pas să iasă din închisoare.

Judecătoria Ploieşti a admis, în data de 5 aprilie, propunerea de liberare condiţionată, formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploieşti, acolo unde Cergan a fost încarcerat.

“(…) admite propunerea de liberare condiţionată, formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploieşti privind pe persoana condamnată CERGAN FLORIN, în executarea pedepsei de 4 ani şi 8 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 109/2016, pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti. Constată îndeplinite condiţiile disp. art. 59 şi urm. C.pen.-1969 şi dispune punerea în libertate condiţionată a persoanei condamnate, căreia i se atrage atenţia asupra disp. art. 61 C.pen.anterior, privind efectele liberării condiţionate, pentru restul de pedeapsă rămasa neexecutata”, confiorm portalului instanţelor de judecată.

image

Decizia Judecătoriei Ploieşti, favorabilă deţinutului, nu este una definitivă. Cergan mai trebuie să aştepte judecarea contestaţiei înaintată de Parchet, care se va judeca la Tribunalul Prahova în data de 5 mai 2017.

Accident mortal în 2011

Florin Cergan a fost implicat într-un accident rutier, care a avut loc pe raza municipiului Târgovişe, în anul 2011, în urma căruia au murit trei persoane, un preot, soţia acestuia şi fiica în vârstă de 15 ani a celor doi.

image

Cergan, care la data săvârşirii faptei era şi el preot în parohia Lăculeţe din comuna dâmboviţeană Glodeni, nu a recunoscut iniţial faptul că el se afla la volanul autoturismului BMW care a spulberat Dacia în care se aflau cele trei victime.

A fost reţinut imediat după accident de procurorii dâmboviţeni sub acuzaţia de ucidere din culpă, iar trei ani mai târziu, mai exact în data de 22 aprilie 2015, Curtea de Apel Ploieşti dă sentinţa definitivă în acest caz.

"Doamne ajută! M-au scos atunci cu alcoolemia, nu am avut", a declarat Florin Cergan, în drumul spre arestul IPJ Dâmboviţa, într-o atitutdine zeflemitoare.

Accidentul a avut loc în Târgovişte, la 8 martie 2011, când Cergan, pe atunci preot în parohia Lăculeţe din comuna dâmboviţeană Glodeni, conducea un autoturism BMW. Acesta a intrat într-o Dacie în care se aflau preotul Nicolae Nicolae de la Parohia Gheboaia, soţia şi fiica acestuia, în vârstă de 15 ani, toţi trei decedaţi în accident.

Martorii spuneau, la vremea respectivă, că maşina lui Cergan avea peste 100 de kilometri pe oră.  

Florin Cergan a fost încarcerat şi şi-a ispăşit pedeapsa la penitenciarul Ploieşti unde se află şi în prezent.

Condamnat pentru corupţie alături de mama sa

Situaţia jurudică a fostului preot este destul de complicată. După producerea accidentului din Târgovişte, el a fost cercetat şi condamnat într-un alt dosar penal, în care a fost acuzat, alături de mama sa, Viorica Cârstoiu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, pentru fapte de corupţie într-un dosar instrumentat de DNA Constanţa.

În acest al doilea dosar, Cergan a primit o pedeapsă de 2 ani cu executare, fiind găsit vionat de complicitate la trafic de influenţă. Cele două pedepse au fost contopite, conform legii, rezultând în final o pedeapsă de executat în regim de detenţie de 4 ani şi 8 luni, din care se va scădea în final perioada petrecută în arest preventiv.

Fosta judecătoare Veronica Cârstoiu a fost condamnată definitiv, în 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şapte ani de închisoare, fiind acuzată că a primit aproximativ 630.000 euro mită de la omul de afaceri Dinel Staicu pentru a-i anula acestuia pedeapsa din dosarul de fraudare a Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), conform Agerpres.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

FOTO VIDEO Cumnata preotului Nicolae, omorât de BMW-ul fiului judecătoarei reţinută pentru luare de mită: “Florin Cergan şi mama lui merită să fie închişi”

Tergiversări: Dosarul accidentului de la Dealu Mare se plimbă între Târgovişte şi Bucureşti

DECIZIE: Preotul Florin Cergan a fost suspendat de Biserică

ADIO! Rude şi prieteni şi-au luat adio de la preotul Nicolae, soţia şi fiica lor

TRAGEDIE: Preot ucis de BMW-ul în care se afla alt preot

3 ani de la tragedia din cartierul CFR, unde un preot şi familia sa au fost spulberaţi cu un BMW de către Florin Cergan, fiul judecătoarei Cîrstoiu

Fostul preot Florin Cergan, care a omorât într-un accident trei persoane, cercetat alături de mama sa

Fiul judecătoarei şpăgare Cîrstoiu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Mărturiile victimelor fiului judecătoarei şpăgare: „Cu ce drept i-a omorât Cergan părinţii?“

Parchetul ÎCCJ a cerut de la Dâmboviţa dosarul lui Florin Cergan. Stancu Cecillia, cumnata preotului mort în accident: “Sper ca acum să se facă dreptate”

3 ani de la tragedia din cartierul CFR, unde un preot şi familia sa au fost spulberaţi cu un BMW de către Florin Cergan, fiul judecătoarei Cîrstoiu

Fostul preot Florin Cergan, care a omorât într-un accident trei persoane, cercetat alături de mama sa

Fiul judecătoarei şpăgare Cîrstoiu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Mărturiile victimelor fiului judecătoarei şpăgare: „Cu ce drept i-a omorât Cergan părinţii?“

Parchetul ÎCCJ a cerut de la Dâmboviţa dosarul lui Florin Cergan. Stancu Cecillia, cumnata preotului mort în accident: “Sper ca acum să se facă dreptate”

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite