Festivalul Internațional BABEL își deschide porțile în iunie și va crea „conexiuni” cu artiști din toată lumea

0
Publicat:

Festivalul Internațional Babel, un punct de reper în calendarul cultural al României, își va deschide din nou porțile la Târgoviște pentru a 12-a ediție, care se va desfășura între 10 și 16 iunie 2024.

Afiș Festivalul Babel 2024. FOTO Tony Bulandra
Afiș Festivalul Babel 2024. FOTO Tony Bulandra

Sub umbrela temei “conexiuni”, festivalul va aduna artiști din peste 30 de țări, oferind publicului o incursiune captivantă în universul divers al artelor spectacolului.

Cu toții suntem interconectați și, de cele mai multe ori, simțim că ne putem întâlni cu strămoșii noștri şi cu civilizațiile lor demult apuse, prin arhitectura, prin operele de artă pe care le-au lăsat în urmă.Teatrul reprezintă un punct de întâlnire al unei mari varietăți de conexiuni și adună, în jurul unei povești, lumi nebănuite, care se deschid temporar, pentru ca noi să le putem vizita, ca într-un muzeu virtual, bazat pe cea mai puternică conexiune: gândul”, se arată într-un comunicat al Teatrului Tony Bulandra.

Artiști din 30 de țări vor participa la evenimentul de la Târgoviștea. 

Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște și managerul festivalului, a subliniat că Festivalul Babel va oferi o serie de evenimente unice care vor transforma Târgoviștea într-un centru vibrant al culturii.

Vom avea spectacole de teatru, film și dans, conferințe, ateliere, expoziții și spectacole de stradă care vor umple orașul cu energie și creativitate, oferind o experiență inedită tuturor celor care aleg să particip”, a spus Ranin.

Scena Festivalului Babel va găzdui artiști de renume din țară și din străinătate, care vor prezenta o gamă variată de spectacole explorând tema “conexiuni” din multiple perspective. De la piese de teatru clasice la producții contemporane, de la filme laureate la festivaluri internaționale la coregrafii de dans moderne impresionante, programul festivalului promite să satisfacă o gamă largă de gusturi și interese.

Festivalul Babel a contribuit semnificativ la poziționarea Târgoviștei pe harta culturală europeană, devenind un punct de referință pentru promovarea diversității artistice și a dialogului intercultural. Festivalul a revitalizat viața culturală a orașului și atrage anual un număr mare de vizitatori, atât din țară, cât și din străinătate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite