Teatrul Tony Bulandra caută voluntari pentru Festivalul Babel. Artişti din 13 ţări vor veni la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
babel 2022

Teatrul Tony Bulandra caută voluntari pentru Festivalul BABEL - Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului, aflat la ediţia a X-a, care va avea loc în perioada 10-19 iunie.

Doritorii sunt rugaţi să se prezinte cu o copie a actului de identitate şi o adeverinţă medicală care atestă că sunt sănătoşi.

Tema BABEL 2022 este „Limbaj”, iar organizatorii şi-au propus ca această ediţie să aducă în faţa publicului spectacolele şi evenimentele artistice vor pune în lumină limbajul ca element vital al vieţii umane, acesta fiind înţeles drept cuvânt, mişcarea corpului, semne, contact vizual, scris, desen etc.

Anul acesta vor participa la BABEL artişti din teatre şi companii teatrale din: Belgia, Germania, Franţa, Italia, Scoţia, Polonia, Republica Moldova, Algeria, Grecia, Turcia, Kazahstan, India şi Coreea de Sud.

Din România, vor fi prezenţi actori din Sibiu (Compania Microbis – Casa de Cultură a Studenţilor), Reşiţa (Teatrul de Vest), Petroşani (Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu) dar şi de la Chişinău (Teatrul Naţional Satiricus).

Festivalul BABEL abundă în workshopuri. 

„Avem 100 de voluntari, elevi din liceele din Târgovişte, iar workshop-urile îi vor pregăti atât pe actorii prezenţi dar şi pe elevi în ceea ce priveşte artele spectacolului, le vor deschide perspective, le vor arăta că ceea ce învaţă în şcoală poate fi aplicat în viaţă. O să aducem toată Târgoviştea pe stradă pentru că festivalul va debuta cu o paradă, aşa cum v-am obişnuit în fiecare an, fiecare ţară va defila cu costumele respective, vom avea jocuri de artificii, sper că vom avea motociclişti şi maşini de epocă, acum suntem în negocieri. În orice caz vom arăta că suntem în sărbătoare”, a mai spus Mihai Constantin Ranin.

Organizatorii Festivalului BABEL sunt Teatrul Tony Bulandra şi Primăria Târgovişte.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Babel Fast 2019. O imagine face cât 1.000 de cuvinte

AnimaŢie şi Babel FAST: două festivaluri care se îmbină perfect

TârgoviştePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite