Artiști din 32 de țări vor participa la o nouă ediție de „Babel Fast” - „Let's BABEL up this town”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 3 – 11 iunie 2023, Târgoviște va fi din nou în centrul atenției teatrale mondiale, printr-o nouă ediție a Festivalului Artelor Spectacolul - Babel Fast. Aceasta este a XI-a ediție a festivalului, care a fost oprit de pandemie, timp de doi ani.

Babel Fast va avea loc în  perioada 3 – 11 iunie 2023. FOTO Teatrul T. Bulandra
Babel Fast va avea loc în perioada 3 – 11 iunie 2023. FOTO Teatrul T. Bulandra

Babel va reuni trupe din 32 de țări de pe patru continente, printre care precum România, Italia, Franța, Belgia, Polonia, Scoția, Turcia, Coreea de Sud, India, Kazahstan, Algeria sau Ucraina. Tema din acest an va fi „Forme”.

În anii 2020 și 2021, pandemia a făcut imposibilă desfășurarea Babel Festival. Anul acesta, regizorii Teatrului Toni Bulandra au pregătit un program și pentru cei cărora nu le place atât de mult teatrul sau artă dramatică.

Astfel, în piețele publice, la Teatrul de vară din Parcul Chindiei, vom avea muzică rock, tarafuri, spectacole de stradă, dar și filme.

Babel Fast va avea loc în  perioada 3 – 11 iunie 2023. FOTO Teatrul T. Bulandra
Babel Fast va avea loc în perioada 3 – 11 iunie 2023. FOTO Teatrul T. Bulandra

La Babelul de anul acesta vor fi prezenți și actori de la Teatrul din Mariupol, orașul ucrainean lovit crunt de mașina de război rusă. Practic, clădirea instituției de artă dramatică din mult încercatul oraș de la țărmul Mării Azov, altădată un adevărat monument de artă, a fost făcută una cu pământul de rachetele și proiectilele rusești. Actorii ucraineni vor pune în scenă piesa „Strigătul Națiunii”.

Scopul Festivalului Babel F.A.S.T. este acela de a facilita schimbul intercultural, dezvoltarea de audiențe noi, dezvoltarea de abordări inter / multidisciplinare, susținerea dialogului și a mobilității culturale naționale și internaționale. Totodată, festivalul are în vedere și remodelarea publicului, dorința de a deschide orizonturi mai ample de cunoaștere, contribuind astfel la diminuarea decalajului cultural dintre publicul dâmbovițean și publicul marilor orașe culturale din țară și străinătate”, a precizat directorul Teatrului Tony Bulandra, regizorul Mihai Constantin Ranin.

Festivalul Babel are și o conotație educativă, spun actorii târgovișteni. El formează un public nou pentru că tinerii beneficiază de workshop-uri care le extind universul vocațional, acordându-i cu ceea ce se întâmplă în artele contemporane de pe mapamond.

Scopul Festivalului Babel F.A.S.T. este acela de a facilita schimbul intercultural, dezvoltarea de audiențe noi, dezvoltarea de abordări inter/multidisciplinare, susținerea dialogului și a mobilității culturale naționale și internaționale.

Totodată, festivalul are în vedere și remodelarea publicului, dorința de a deschide orizonturi mai ample de cunoaștere, contribuind astfel la diminuarea decalajului cultural dintre publicul dâmbovițean și publicul marilor orașe culturale din țară și străinătate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite