Droguri luate pe datorie de elevii din Târgoviște. Cât costa gramul de cannabis

0
Publicat:

Patru persoane au fost arestate preventiv, iar alte două au fost arestate la domiciliu, în dosarul penal privind traficul de droguri în rândul elevilor din Târgoviște.

Droguri luate ,,pe datorie”. FOTO IPJ Dâmbovița
Droguri luate ,,pe datorie”. FOTO IPJ Dâmbovița

Sunt 8 percheziții domiciliare efectuate, la data de 26 septembrie 2023, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, într-o cauză privind traficul de droguri de risc. 

Astfel au fost descoperite și ridicate aproximativ 520 de grame de canabis, 15 semințe de canabis, 8 telefoane mobile, 8 grindere, 5 cântare de precizie, o macetă și 12.285 de lei, 500 de euro, 200 de GBP și 50 de franci elvețieni.

VIDEO IPJ Dâmbovița

De asemenea, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a 6 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de risc.

„În perioada august – septembrie 2023, persoanele bănuite ar fi comercializat, în mod repetat, în municipiului Târgoviște, inclusiv către tineri din școli și licee, cantități de canabis cu 50 de lei pentru un gram.

Totodată, din cercetările efectuate a mai reieșit faptul că drogul de risc ar fi fost achiziționat și „pe datorie”, iar din suma încasată după comercializare ar fi fost achitat costul drogurilor cumpărate”, a precizat IPJ Dâmbovița.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și Pitești, precum și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

„Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai precizat Poliția.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite