Droguri luate „pe datorie”. Percheziții în patru localități din Dâmbovița. Ce au descoperit procurorii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat, marți, 8 percheziții domiciliare.

Droguri luate ,,pe datorie”. FOTO IPJ Dâmbovița
Droguri luate ,,pe datorie”. FOTO IPJ Dâmbovița

Perchezițiile au avut loc în Târgoviște și în alte 3 localități din județul Dâmbovița, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada august – septembrie 2023, trei bănuiți ar fi comercializat, în mod repetat, în municipiul Târgoviște, inclusiv către tineri din școli și licee, cantități de canabis, cu 50 de lei pentru un gram. De asemenea, unul dintre bănuiți ar fi achiziționat drogul de risc ,,pe datorie”, iar din suma încasată după comercializare ar fi achitat costul drogurilor cumpărate”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

La sediul DIICOT, Biroul Teritorial Dâmbovița vor fi conduse, în vederea audierii, 26 de persoane.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și Pitești, precum și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmbovița.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Angajat din industria farmaceutică prins în flagrant cu droguri de mare risc

Procurorii DIICOT alături de polițiștii din mai multe direcții ale Poliției Române au efectuat, astăzi, 21 septembrie, percheziții domiciliare în 3 locații din București, într-un dosar privind infracțiunea de trafic de droguri de mare risc.

Droguri confiscate in cadrul operațiunii HIMERA - FOTO IGPR
Droguri confiscate in cadrul operațiunii HIMERA - FOTO IGPR

Acțiunea are numele de cod „Himera” și cercetează un angajat al unui operator economic de profil, care, în perioada 2022-2023, ar fi pus în vânzare, în mod repetat, droguri de mare risc. Acesta ar fi comercializat peste 10.000 de comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanil, aproximativ 700 de comprimate Oxycodonă, 1.200 de fiole de morfină, 380 de plasturi ce conțin ca substanță activă Fentanil și comprimate de codeină, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Bărbatul a fost prins  în flagrant.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite