Directorii Mechel sunt suspectaţi de o fraudă de 130 de milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Ministerului Finanţelor Publice au suspiciuni legate de corectitudinea unor tranzacţii făcute de compania rusească Mechel
Angajaţii Ministerului Finanţelor Publice au suspiciuni legate de corectitudinea unor tranzacţii făcute de compania rusească Mechel

Ministerul Finanţelor investighează o posibilă fraudă de 130 de milioane lei, iar sindicaliştii combinatului de la Câmpia Turzii au depus la DNA o plângere ca urmare a faptului că a fost pierdută urma unui credit de aproape 50 de milioane euro.

Angajaţii Ministerului Finanţelor Publice au suspiciuni legate de corectitudinea unor tranzacţii făcute de compania rusească Mechel, spune prefectul din Cluj, Gheorghe Vuşcan, informaţia devenind publică în contextul în care Mechel a cerut returnarea TVA în valoare de 130 de milioane lei.

Foştii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii, care de câteva săptămâni protestează zilnic în faţa combinatului, au cerut autorităţilor să grăbească returnarea acestor sume, pentru ca ei să-şi poată apoi încasa, din banii returnaţi de către stat, cele trei salarii compensatorii la care are dreptul fiecare dintre cei 720 de oameni aruncaţi în şomaj, în luna februarie. Însă lucrurile sunt complicate de suspiciunile legate de Mechel, spune prefectul Gheorghe Vuşcan. Acesta a denumit operaţiunile Mechel drept „suveică rusească” şi a adăugat că există informaţii potrivit cărora compania ar fi exportat fictiv produse în Bulgaria şi Ungaria, apoi a cerut returnarea TVA aferentă. În realitate, produsele cu pricina ar fi fost vândute pe piaţa neagră a materialelor de constucţii din România. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite