Elevilor francezi nu le place brânza românească. "Este prea sărată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul este finanţat de Grupul de Acţiune Locală din „Pays Gapencais”
Proiectul este finanţat de Grupul de Acţiune Locală din „Pays Gapencais”

Câteva zeci de elevi din Franţa au venit la Târgovişte pentru a-şi prezenta produsele tradiţionale şi pentru a găsi eventuali "clienţi". Lecţia este una numai bună de învăţat pentru români, care de la cel mai înalt nivel şi până la talpa ţăranului, nu ştiu să îşi promoveze produsele peste hotare.

Reprezentantul elevilor francezi a declarat că se simt bine în oraşul nostru, doar că brânza noastră e prea sărată. "A noastră are un alt gust", a precizat elevul.

Vorbim de un parteneriat româno-francez şi implică teritoriile a două grupuri de acţiune locală (GAL): Grupul de Acţiune Locală francez „Pays Gapencais” şi Grupul de Acţiune Locală român „Dealurile Sultanului” Vişineşti.

Proiectul este finanţat de Grupul de Acţiune Locală din „Pays Gapencais”, Casa Europei situată în Gap - regiunea Hautes-Alpes, Statul francez şi Uniunea Europeană, prin intermediul programului „LEADER” şi vizează promovarea produselor tradiţionale franţuzeşti pe teritoriul României şi al produselor româneşti în Franţa, precum şi schimburi de elevi între cele două părţi. Se doreşte întâlnirea între două grupuri de tineri de la Institutul de Meserii din Hautes-Alpes (Franţa) şi de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte (România) care studiază disciplina comerţ, în scopul de a analiza posibilităţile de valorificare a produselor locale din cele două ţări. În consecinţă, demersul se va concretiza printr-un stagiu profesional de o săptămână al tinerilor francezi şi români pe teritoriul partenerului de cooperare.

image

"Am considerat util să avem această întâlnire. Relaţiile judeţului Dâmboviţa cu Franţa, în general, sunt permanente. Chiar săptămâna trecută am avut vizita Excelenţei Sale, Ambasadorul Franţei în România. Consiliul Judeţean este asociat într-o organizaţie neguvernamentală, Casa Francofonă, cu numeroase activităţi în judeţ. De asemenea, în judeţ sunt mai multe localităţi, comune, oraşe, care au acorduri de înfrăţire cu localităţi din Franţa", a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite