Deținutul liberat de la Găești era supărat pe gardieni. Aceștia nu-i dăduseră cheia de la casă

0
Publicat:

Deținutul liberat din închisoarea de la Găești, care a protestat să fie primit înapoi, era supărat că gardienii nu-i dăduseră cheia de la casă. Aceasta se afla în alt penitenciar, de unde venise el.

Pentru isprava sa, deținutul a fost amendat de Poliție cu 2.000 de lei. FOTO cronica-gaestiului.ro
Pentru isprava sa, deținutul a fost amendat de Poliție cu 2.000 de lei. FOTO cronica-gaestiului.ro

Deținutul proaspăt liberat, care a protestat în acest fel, este din Argeș, are 39 de ani și este recidivist. El a refuzat miercuri, 12 octombrie, să părăsească Penitenciarul Găești fără cheia de la casă rătăcită de gardieni, așa că, în semn de nemulțumire, s-a întins pe asfalt în fața unității. Înainte de asta și-a făcut curaj într-un birt din apropierea închisorii, acolo unde a băut timp de mai multe ore.

El fost liberat după ce a ispășit o pedeapsă de 11 luni la Penitenciarul Găești pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar în antecedente are o tentativă de omor.

Omul a protestat crezând că reprezentanții Penitenciarului Găești din județul Dâmbovița, unde și-a ispășit ultima parte a pedepsei, i-au pierdut cheia locuinței.

Agenții de poliție l-au condus la secție, apoi la psihiatrie, dar situația a fost lămurită rapid. Protestatarul nu avea probleme medicale, iar obiectul cu pricina, reclamat a fi pierdut de gardieni, era la Penitenciarul Colibași din județul Argeș, instituție unde a fost inițial încarcerat și care va înapoia cheia fostului deținut în cel mai scurt timp.

Poliția a fost chemată la fața locului, iar oamenii legii l-au încătușat pe individ. Pe deasupra, pentru acest inedit protest la Penitenciarul Găești, polițiștii i-au aplicat și o amendă deloc mică, în valoare de 2.000 de lei, pentru tulburarea liniștirii și ordinii publice.

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești s-au deplasat în fața Penitenciarului Găești, unde au identificat un bărbat, de 39 de ani, eliberat pe parcursul acestei zile, care nu ar fi vrut să părăsească Penitenciarul. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite