Cum ar trebui să facă sport copiii pentru a evita accidentările. Recomandările medicilor pediatri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportul îi dezvoltă armonios pe copii, însă orice activitate de genul acesta trebuie să respecte şi anumite reguli de protecţie, pentru a evita accidentările.

Sportul în viaţa copilului oferă multiple beneficii, nu doar la nivel de dezvoltare fizică armonioasă, ci şi la nivelul socializării şi al sănătăţii pe termen lung.

În general, sportul de echipă sau cel individual îi ajuta pe copii să lucreze uşor împreună cu ceilalţi şi să înţeleagă ce înseamna fair-play.  

Potrivit prevention.com, sunt anumite dureri care nu ar trebui ignorate, iar părinţii trebuie să fie cu băgare de seamă. 

"Dacă un copil simte dureri în zone cum ar fi cotul, genunchiul sau la spate, care persista zile în şir, ar trebui consultat un medic. Majoritatea copiilor sunt rezistenţi şi se vor vindeca. De cele mai multe ori poate fi vorba de durere musculară, care apare în timpul antrenamentului de anduranţă", spune Joseph E. Herrera, profesor la Departamentul de Reabilitare şi Performanţă Umană din cadru Mount Sinai, din New York.

Nu faceţi sport de performanţă de mici

Pentru a atinge un nivel de performanţă, copiii sunt împinşi uneori să se concentreze asupra unui anumit sport şi să-l practice pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, cercetările arată că sportul de performanţă sporeşte stresul psihologic, arsurile şi rănile la sportivii tineri.

De exemplu, jucătorii de volei care se întind după fiecare minge se pot accidenta la umăr.

Limitaţi timpul de joc

Nu treceţi peste timpul de odihnă şi refacere. Specialiştii recomandă un repaus de la sport de la o zi la două zile pe săptămână şi de la două până la trei luni pe an, timp în care cei mici pot încerca sporturi noi. Ideea este să încurajăm activitatea fizică pe tot parcursul vieţii şi un stil de viaţă sănătos.

Sporturi pentru preşcolari: înot, gimnastică, atletism, dansuri, gimnastică, arte marţiale

Sporturi pentru copii de şcoală: arte marţiale, patinaj, tenis de masă, tenis de câmp, handbal, fotbal, alte sporturi de echipa care presupun o specializare

Înotul, cel mai bun sport pentru copii

Dincolo de faptul că a şti să înoţi este un lucru util, faptul că acest sport presupune mişcarea în apă aduce beneficii importante pentru organsimul celor mici, în special prin dezvoltarea armonioasă a tuturor grupelor de muşchi. 

Şi mersul pe bicicletă sau pe role poate fi considerat o formă recomandată de mişcare în aer liber la vârstele mai mici. Medicii avertizează însă că există un risc apreciabil de accidentare, motiv pentru care recomandă purtarea echipamentului de protecţie. 

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite