Cinci rețineri și zeci de audieri într-un amplu dosar de trafic de droguri. Cum acționau dealerii

0
Publicat:

Cinci persoane bănuite de trafic de droguri au fost reținute, după ce au fost făcute nu mai puțin de 24 de percheziții domiciliare în București și Dâmbovița. De asemenea, 48 de persoane au fost duse la audieri.

Bani și droguri, în locuințele traficanților. FOTO IPJ Dâmbovița
Bani și droguri, în locuințele traficanților. FOTO IPJ Dâmbovița

Cele cinci persoane sunt acuzate că ar fi comercializat, din 2021 și până un prezent, cantități însemnate de droguri de mare risc, pe teritoriul județului Dâmbovița.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de droguri. Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat, în județul Dâmbovița, în repetate rânduri (peste 900 de acte materiale), droguri de risc (cannabis)”, arată IPJ Dâmbovița.

Au fost puse în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în zece localități din județul Dâmbovița, fiind descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de cannabis, 15 grame de ciuperci halucinogene, 14.400 de lei și 7.920 de euro, două cântare de precizie, 18 grindere, 17 telefoane mobile și peste 900 de articole pirotehnice din categoriile F1 și F2, 48 de persoane fiind conduse la audieri.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a cinci persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

50744f68 7a9f 4134 ae4f 4b90bc5c04f9 jpg

De asemenea, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile s-au derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești, București, Pitești, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite