Traficanţii s-au modernizat. Droguri cumpărate cu criptomonede pentru a ascunde urma banilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPJ Dâmboviţa
FOTO IPJ Dâmboviţa

Poliţiştii din Dâmboviţa şi Olt au colaborat în cadrul unui dosar amplu de trafic de droguri şi au condus la audieri 35 de persoane. Oamenii legii spun că traficanţii s-au folosit de criptomonede pentru a ascunde circuitul banilor.

Ancheta este preluată de un procuror din cadrul DIICOT Dâmboviţa. Au fost efectuate 16 percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa şi Olt, la o grupare specializată în trafic de droguri. 

Din cercetările efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT Dâmboviţa, a reieşit că, începând cu luna septembrie a anului 2021, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 32 de ani, din Târgovişte, s-ar fi constituit într-un grup organizat, ce ar fi avut ca scop „obţinerea de foloase materiale, în urma traficului de droguri de risc şi de substanţe cu efect psihoactiv”.

Ulterior, în grupare au mai fost racolaţi un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Olt care ar fi avut rolul de a aproviziona gruparea cu astfel de substanţe, cumpărate din Bucureşti şi un alt bărbat, de 34 de ani, care s-ar fi ocupat de preluarea, transportul şi remiterea substanţelor către membrii grupării, pentru revânzare.

Alţi cinci bărbaţi ar fi aderat la grup, rolul acestora ar fi fost distribuirea substanţelor, în Târgovişte.

„Pentru achiziţionarea drogurilor, bărbatul ar fi efectuat plata cu monedă virtuală, iar ceilalţi membri ai grupării, beneficiari ai substanţelor achiziţionate, ar fi achitat contravaloarea lor prin intermediul unui transfer dintr-o aplicaţie online. Prin această modalitate, s-ar fi ascuns circuitul banilor şi s-ar fi evitat o întâlnire fizică între membrii grupării. Substanţele ar fi ajuns la beneficiari prin lăsarea într-un loc prestabilit, de unde erau ridicate ulterior”, arată IPJ Dâmboviţa.

În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate 100 de grame de materie vegetală, 24 de ţigarete confecţionate artizanal susceptibile a conţine urme de materie vegetală, peste 4 grame de substanţă pulverulentă, 1 grinder metalic, 3 cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, un laptop, tablete, un pistol airsoft, o sabie artizanală, 100 de euro şi 8.980 de lei.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru audieri.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La descinderi, au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

În cauză, cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. -Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic intern de droguri de risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Traficanţi de droguri din localitatea în care s-a născut Ion Dolănescu, loviţi în moalele capului de către poliţişti. Ce arsenal au găsit în locuinţele lor VIDEO

Procurorii şi mascaţii au descins într-un „cuib” de traficanţi de droguri. Ce au găsit la percheziţii VIDEO

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite