“Chindia Challenge” – concurs de ciclism, la Târgovişte, în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul “Chindia Challenge”, organizat de Silviu Constantinescu în cadrul calendarului Riders Club, are startul în Piaţa Tricolorului, din centrul oraşului Târgovişte. Concurentţii vor avea de parcurs două trasee idilice care traversează ultimele dealuri subcarpatice, situate imediat lângă Târgovişte.

“E o mândrie pentru Târgovişte că organizează un astfel de circuit. E bine că se întâmplă astfel de evenimente şi că turişti din toate colţurile ţării vin la noi pentru o zi, două şi consumă, se cazează şi se plimbă la noi în oraş”, a declarat primarul Gabriel Boriga.

Dealurile parcurse de trasee nu depasesc 500 m altitudine si sunt perfecte pentru mountain-bike. Acestea  adapostesc intre ele depresiuni sculptate de ape, livezi, locuri unde oamenii si-au construit case, ulterior devenite asezari (Ocnita, Razvad, Aninoasa). Traseele trec pe langa Manastirea Dealu (traseul scurt), Manastirea Viforata si vechea Biserica Gorgota, ctitorita de Patrascu Voda in 1557 (traseul lung).

Traseele incep din orasul Targoviste, pe o lungime de 6 km pe asfalt care asigura trecerea catre potecile si drumurile padurilor, sau dealurile invelite cu iarba.

image

Startul festiv va fi dat din Piata Tricolorului, la orele 11:00. Toti concurentii vor pleca grupat, in spatele masinii de politie, fiind interzisa depasirea acesteia. Startul tehnic va fi dat la km 5 al cursei, dupa iesirea de pe drumul asfaltat. Startul tehnic va fi start lansat.

Impunerea timpului-limita de parcurgere a traseului are rolul de a spori siguranta participantilor. Timpul-limita pentru terminarea concursului Chindia Challenge este 16:00.

Pentru traseul scurt va fi un punct de alimentare la km 12, iar pentru traseul lung vor fi 3 puncte de alimentare, la km 12, 23 si 44. De asemenea, va fi si un punct de alimentare in zona de start/sosire, in Piata Tricolorului.

Premiile oferite in cadrul tombolei:

Cadru GIANT super light din aluminiu AluXX SL in valoare de 3.000 RON

3 seturi tricou + sapca

1 produs BikeLane Safety Light 

Cei mai bine clasati rideri de nivel 1, masculin si feminin, din Targoviste, vor fi premiati de Prolibiris cu cate un voucher de 100 de RON, la achizitionarea de carti.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite