Armstrong a indignat, din nou, lumea sportului: „Nu poţi să câştigi Turul Franţei fără dopaj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lance Armstrong
Lance Armstrong

După ce, în luna ianuarie, a admis, în premieră, că a folosit substanţe dopante, acum ciclistul american a acordat un interviu incendiar pentru „Le Monde“, cu o zi înainte de startul celebrului „Le Tour“.

Mitul Lance Armstrong a căzut, definitiv, după declaraţiile sportivului făcute, la începutul anului, în emisiunea lui Oprah Winfrey. 

*Uniunea Internaţională a Cicliştilor i-a retras americanului cele şapte titluri pe care le-a câştigat în Turul Franţei.

*Cărţile biografice ale sportivului au fost mutate în sectorul rezervat cărţilor Science-Fiction.

*Sponsorii au deschis o sumedenie de procese împotriva lui Lance, cerându-şi banii înapoi.

*Dintr-un atlet model, iubit de public, Armstrong a ajuns o „oaie neagră“ a sportului.

Din cauza lui Armstrong, dar şi mulţi alţi ciclişti care au admis că s-au dopat pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele, imaginea acestui sport a fost distrusă. Tocmai de aceea, ediţia din acest an a Turul Franţei, cea cu numărul 100 – începe la 29 iunie şi se va încheia la 21 iulie – e considerată una în care ar trebui să înceapă reabilitarea credibilităţii ciclismului.

Ultimele declaraţii făcute de Armstrong au dovedit însă că aceasta va fi o misiune aproape imposibilă.

Ce a spus?

„E imposibil să câştigi Turul Franţei fără dopaj, deoarece e o probă de anduranţă, unde oxigenul este determinant. Ca să ofer un exemplu: EPO nu va ajuta un sprinter să câştige proba de 100 de metri, dar va fi hotărâtoare pentru un alergător de 10.000 metri. E evident. Cultura dopajului nu va dispărea niciodată. Eu, pur şi simplu, am participat la acest sistem. Sunt doar un om“, a declarat Armstrong pentru „Le Monde“, potrivit gsp.ro.

Nu voi reuşi niciodată să repar tot, dar îmi voi petrece întreaga viaţă încercând. Lance Armstrong
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite