Cea mai mare fabrică de lactate din Târgoviște a fost scoasă la vânzare. Ce sumă este cerută pe ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lactate Natura din Târgoviște a scos la vânzare fabrica din Târgoviște. Anunțul a fost făcut recent și vizează activul integral al companiei, inclusiv terenul, clădirile și echipamentele specifice unei fabrici de lactate.

Lactate Natura. FOTO incomod-media.ro
Lactate Natura. FOTO incomod-media.ro

Prețul de pornire al licitației este de 9,5 milioane de lei fără TVA (aproximativ 2 milioane de euro). Această decizie vine la un an după ce consiliul de administrație al companiei, listată la Bursa de Valori București cu simbolul INBO, a convocat o adunare generală extraordinară a acționarilor pentru a suspenda temporar activitatea firmei. Suspendarea a fost luată în calcul pentru o perioadă de trei ani.

Începând cu 1 octombrie 2022, activitatea producătorului a fost oprită temporar. Această decizie a fost motivată de necesitatea realizării unor procese de eficientizare a producției, precum modernizarea fluxului și a liniilor de fabricație, retehnologizarea fabricii și a echipamentelor conexe, revizia echipamentelor existente și amenajarea clădirilor.

În februarie anul trecut, reprezentanții companiei anunțau că producătorul de lactate își suspendă producția ca urmare a unei decizii a Adunării Generale a Acționarilor.

De asemenea, acționarii au mai aprobat la acel moment reducerea capitalului social cu suma de 8,1 milioane lei, de la 14,09 milioane de lei la 5,99 milioane de lei, prin micșorarea numărului de acțiuni de la 11.277.401 la 4.797.401 de acțiuni cu o valoare nominală de 1,25 de lei pe acțiune, potrivit Forbes.ro

În prima parte a anului 2022, compania a raportat pierderi în valoare de 1,1 milioane de lei și venituri totale mai mici cu 45%.

Compania a fost fondată în anul 1991, după ce a fost preluat patrimoniul fostei Întreprinderi de Industrializare a Laptelui Dâmbovița.

Lactate Natura

Fabrică a luat ființă în 1991 prin preluarea patrimoniului fostei Întreprinderi de Industrializare a Laptelui Dâmbovița. Principalul obiect de activitate al societății este prelucrarea și comercializarea laptelui și a produselor lactate ce poartă marca „Natura”, fiind cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui din județul Dâmbovița, cu o tradiție de peste cincizeci de ani.

În prezent, capacitatea de prelucrare a fabricii este de peste 220.000 hl lapte/an.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite