Zece kilograme de droguri de mare risc, descoperite într-un transport Spania-România. Unde urmau să ajungă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drogurile erau acunse în pungi. FOTO: IPJ Dâmboviţa
Drogurile erau acunse în pungi. FOTO: IPJ Dâmboviţa

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii DIICOT din Dâmboviţa, au efectuat, miercuri, trei percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic internaţional de droguri de risc.

 Din cercetări a reieşit că, în perioada 5–10 iunie 2021, ar fi fost introdus în România, prin intermediul unei firme de transport, pe ruta Spania - România, un colet, având o greutate de 10 kilograme, în interiorul căruia ar fi fost disimulate 6 pachete, care ar fi conţinut 2.728,3 grame de cannabis, droguri de risc, care urmau a fi comercializate în municipiul Bucureşti, către consumatori de astfel de substanţe.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, aproximativ 145,22 de grame de cannabis şi 352,04 grame de alpha - PHP, drog de mare risc.

„Cercetările sunt continuate, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc şi mare risc. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa vor fi conduse, în vederea audierii, 2 persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

droguri in transport

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, precum şi al jandarmilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum se consumau droguri chiar sub nasul profesorilor din Găeşti. O reţea de traficanţi şi de consumatori, pusă la punct în liceu

Reţea de traficaţi de droguri, cu ramificaţii în 4 licee din Târgovişte, destructurată de DIICOT

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite