Băutura pe bază de iarbă de grâu, „sângele verde“ care asigură o restartare a organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizat din frunzele proaspăt încolţite, sucul de iarbă de grâu este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante. Este considerată cea mai completă şi benefică băutură pentru organism, fiind cunoscut şi sub denumirea de “sânge verde”.

Sucul de iarbă de grâu conţine 70% clorofilă, nutrienţi, vitamine şi enzime, potrivit healthline.com.

De asemenea, este o sursă excelentă de vitamine A, C şi E, şi conţine o doză amplă de vitamine şi minerale. Iarba de grâu este bogată în antioxidanţi de luptă împotriva radicalilor liberi, conţine vitamina C, 17 aminoacizi şi 8 acizi esenţiali.

În plus, mai multe cercetări au arătat că iarba de grâu poate ajuta în lupta cu ulcerul, este terapie anti-cancer, constipaţie, combtae bolile de piele, cariile şi detoxifică ficatul.

Din punct de vedere nutritiv, 50 ml de suc de iarbă de grau este echivalent cu 2 kg de legume. Consumat în fiecare zi, pe o perioadă mai îindelungată, creşte nivelul de energie.

Sucul de iarbă de grâu are un gust dulce şi intens. Deoarece este foarte bogat în clorofilă, acesta se bea în cantităţi mici, mai ales la început. Se vor consuma, pentru început, 1-2 linguriţe de suc, pe stomacul gol iar apoi se creşte progresiv cantitatea. 

Beneficiile antiseptice ale clorofilei erau lăudate şi recunoscute încă din 1940. Într-un articol publicat în revista „American Journal of Surgery”, doctorul Benjamin Gruskin recomandă clorofilă pentru tratarea următoarelor afecţiuni: îndepărtarea mirosurilor neplăcute, vindecarea rănilor, grăbirea vindecării grefelor de piele, vindecarea infecţiilor urechii, tratarea inflamaţiilor colului uterin sau reducerea febrei tifoide.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite