Un nou mod de înşelăciune. Metoda ofrandei le-a adus dosare penale unor indivizi din Potlogi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.13 Poliţie Rurală Titu au identificat şi depistat, miercuri, 31 iulie, un bărbat şi o femeie care au încercat să însele două persoane din Potlogi prin metoda ofrandei.

În prezent, banuiţii se află la sediul Poliţiei pentru audieri.  

Pe numele lor a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune. 

De asemenea, asupra celor doi au fost descoperite bijuterii susceptibile a proveni din comiterea infracţiunilor, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cum funcţionează 

Această metodă, care poartă numele de „metoda ofrandă” sau „metoda Cioabă” a apărut după ce a murit regele Cioabă. Mai multe persoane, de regulă de etnie romă, acostează femei pe stradă şi sub pretextul că trebuie să se roage pentru sufletul răposatului, le oferă în dar aşa-zise bijuterii dintr-un metal galben, despre care susţin că este aur. 

Una dintre persoanele din grupare îi pune victimei un lanţ din metalul galben la gât şi îi face descântece. În timpul acestor activităţi, ceilalţi infractori îi desfac victimei bijuteriile reale, pe care le învelesc într-un material textil. 

La final, victima primeşte „pachetul” în care crede că se află bijuterile ei cu recomandarea să nu il deschidă până acasă. 

Când ajunge la domiciliu, persoana îşi dă seama că a fost înşelată pentru că în pachet găseşte monezi de 50 de bani sau alte obiecte din metal. Rămâne doar cu lănţişorul din metal galben de la gât, care nu are nicio valoare.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite