Bătaie între romii din Bălteni. Mascații i-au potolit pe toți cu focuri de avertisment

0
Publicat:

Un scandal în care au fost implicate mai multe persoane a izbucnit, duminică, 28 aprilie 2024, în localitatea dâmboviţeană Bălteni, şase persoane fiind rănite. Oamnii legii au fost nevoiţi să tragă câteva focuri de avertisment pentru a-i potoli pe certăreți.

Inervenția mascaților i-a potolit pe scandalagii. FOTO Arhivă
Inervenția mascaților i-a potolit pe scandalagii. FOTO Arhivă

Pentru aplanarea conflictului, la faţa locului au intervenit şi mascaţii şi jandarmii.

Poliţiştii, împreună cu luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa s-au deplasat imediat la faţa locului, pe strada Cazanului, în localitatea Bălteni, pentru aplanarea unui conflict produs între mai multe persoane, în cadrul căruia au fost folosite şi obiecte contondente. În urma intervenţiei, au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, fără a fi rănită nicio persoană", precizează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

În urma conflictului, şase persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 54 de ani au fost rănite, iar o altă persoană a fost evaluată medical la faţa locului.

„Conflictul a fost aplanat, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului”, mai arată sursa citată.

În Bălteni SURSA Arhivă
În Bălteni SURSA Arhivă

Potrivit unor surse, scandalul a continuat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, acolo unde rudele celor răniți, aduse pentru a primi îngrijiri medicale, au continuat scandalul, fiind nevoie de intervenția jandarmilor, mascaţilor, dar şi a agenţilor de la ordine publică.

Martorii le-au spus oamenilor legii că în zonă au loc des scandaluri, iar situaţia pare scăpată de sub control.

De data acesta s-au războit două grupări rivale din Bălteni, sat ce aparține comunei Conţeşti.

Romii din Bălteni, Dâmboviţa, călcaţi în repetate rânduri de mascaţi

Sătenii din Bălteni, judeţul Dâmboviţa, o localitate de romi, sunt treziţi frecvent de mascaţi pentru diferite nereguli. De exemplu, în 2022, au fost controlaţi şi amendaţi cei care aruncă sau incendiază deşeuri pe câmpurile din apropiere. Atunci, un depozit de gaze a fost la un pas să fie cuprins de un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control tocmai în urma incendierii unor deşeuri.

Astfel, în dimineaţa de 14 aprilie 2022, 120 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, împreună cu 22 de comisari de la Garda de Mediu şi 90 de jandarmii, au cotrobăit prin satul Bălteni, din comuna Conţeşti, locuită de persoane de etnie romă. 

Femeile au ieşit la poartă cu tot cu copii şi se distrau când îi vedeau pe mascaţi. „Filmează-ne şi pe noi aici”, îi îndemnau ele pe mascaţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite