Amatorii de picnic, amendaţi de jandarmi, în zona montană Padina - Peştera

0
0
picnic padina

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au continuat, weekendul trecut, acţiunile de informare a turiştilor cu privire la prevenirea „activităţilor de picnic, dar şi la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin camparea în locuri neamenajate”.

Activităţile s-au desfăşurat în zonele Bolboci, Zănoaga, Padina, Dichiu şi Piatra Arsă din munţii Bucegi, în locuri de campare, precum şi pe traseele montane. 

„În urma acestora au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, dintre care 16 avertismente pentru aprinderea focului, parcarea autoturismelor în spaţii neamenajate şi desfăşurarea de activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate, precum şi o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru instalarea în fondul forestier de corturi, fără drept, în alte locuri decât cele aprobate”, se arată într-un comunicat al IJJ Dâmboviţa.

Fotografiile în care Platoul Padina din Munţii Bucegi era plin de rulotele şi corturile iubitorilor de natură vor deveni istorie. 

Administraţia Parcului Natural Bucegi spune că acest lucru nu (mai) este posibil. Amenzile pentru încălcarea legii pot ajunge şi la 25.000 de lei.

padina rulote şi corturi

Zonele ″tradiţionale ″ de campare şi de aprindere ″grătare″ din interiorul ariei naturale protejate, precum Valea Cerbului, zona Padina-Peştera, Zănoaga, zona limitrofă Cabanei Mălăieşti etc. nu se încadrează în categoria de locuri special amenajate, fapt pentru care Administraţia Parcului Natural Bucegi împreună cu ceilalţi factori (Primării, Gărzi de Mediu, Jandarmerie) vor desfăşura acţiuni comune pentru stoparea acestui fenomen.

picnic padina
Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite