VIDEO Utilaj forestier în flăcări la intrarea în comuna Suceviţa. Localnicii acuză o răfuială între activiştii de mediu şi exploatatorii de lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajul forestier în flăcări la intrarea în comuna Suceviţa FOTO: monitorulsv.ro
Utilajul forestier în flăcări la intrarea în comuna Suceviţa FOTO: monitorulsv.ro

Un utilaj forestier ultraperformant a ars violent în judeţul Suceava, la marginea drumului naţional 17A, la ieşirea din Suceviţa către Palma. Cauza incendiului n-a fost stabilită încă oficial, însă toate indiciile duc spre o acţiune intenţionată.

Proprietarul utilajului forestier este Constantin Antimie, un om de afacedi din localitatea suceveană Marginea, administrator al Holz-Transport SRL, firmă care face afaceri cu material lemnos.

Potrivit monitorulsv.ro, acesta s-a aflat recent în mijlocul unor scandaluri cu localnicii din Suceviţa, fie rivali din domeniul exploatării lemnului, fie activişti de mediu care cer structurilor abilitate, de combatere a crimei organizate, să intervină urgent la Suceviţa, acuzând că pădurea este exploatată grosolan, iar violenţele ar putea să degenereze.

Sursa citată transmite că acelaşi Antimie a fost recent şi în vizorul poliţiştilor, care i-au confiscat cantităţi importante de lemn. 

Incendiul a avut loc în noaptea de 15 spre 16 aprilie, dar imaginile au fost făcute publice abia marţi, 21 aprilie. 

Cât priveşte incendiul, utilajul forestier era parcat în dreptul indicatorului de ieşire din localitatea Suceviţa, în locul unde firma lui Artimie desfăşura activităţi de exploatare forestieră. 

În seara incendiului, la faţa locului s-au adunat mai mulţi săteni. Unul dintre matori a spus: "Au dat foc la un utilaj din ăla bengos". 

Comuna Moldoviţa, situată la 35 de kilometri distanţă de Suceviţa, a făcut subiectul unei ample anchete Recorder legate de mafia lemnului. Ullterior difuzării reportajului video, în Moldoviţa au avut loc mai multe incidente violente

Activistul de mediu Tiberiu Boşutar, din comuna suceveană Moldoviţa, a scris pe site-ul său, legeacodrului.ro, că pădurarul Răzvan Cenuşă, care a apărut într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, a fost bătut crunt de hoţii de lemne. În reportaj se arată cum se scoate legal din pădure lemnul doborât în mod ilegal.

Pădurarul apare în material începând cu minutul 13:58 şi devine ironic atunci când i se cer explicaţii cu privire la cauza pentru care a fost marcat un copac sănătos pentru a fi tăiat. Scena se desfăşoară în pădure, chiar în timpul unui control pe care-l fac inspectorii Gărzii Forestiere Suceava, care au fost chemaţi la faţa locului de jurnaliştii de la Recorder.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite