Tatăl pădurarului din reportajul „Recorder“, bătut crunt de colegii silvicultori: „Ai de gând să mai f**i mult ocolul ăsta?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi silvicultori din zona comunei Moldoviţia, judeţul Suceava, s-au luat la ceartă într-o cabană de munte încercând să stabilească cine este pădurarul care i-a ajutat pe jurnaliştii „Recorder“ să facă reportajul referitor la tăierile ilegale de lemne. Unul dintre silvicultori a fost bătut crunt de colegi.

Mugurel Cenuşă, tatăl pădurarului suspectat că a denunţat furturile din pădurile Bucovinei în reportajul realizat de jurnaliştii de la Recorder, ar fi fost bătut crunt de colegii săi silvicultori. Afirmaţia aparţie activistului de mediu Tiberiu Boşutar, cel care a instalat camere de supraveghere în comuna Moldoviţa, din judeţul Suceava, pentru a preveni furtul de material lemnos. 

Activistul a declarat pentru „Adevărul” că în seara zilei de marţi, 11 februarie, a avut loc un eveniment la cabana de vânătoare de pe raza Ocolului Silvic Moldoviţa, la care au participat mai mulţi silvicultori din zonă, inclusiv pădurarul Mugurel Cenuşă. 

După ce ar fi consumat băuturi alcoolice, pădurarii au început să caute din nou „turnătorul” care i-a ajutat pe jurnaliştii de la Recorder să realizeze un reportaj despre cum se albeşte în documente lemnul tăiat ilegal din pădurile Bucovinei. Cearta ar fi degenerat. 

Tiberiu Boşutar susţine că silvicultorii s-au luat la bătaie şi cel mai şifonat ar fi ieşit pădurarul Cenuşă. Colegii i-ar fi aplicat o corecţie pe motiv că fiul său ar fi cel care i-ar fi îndrumat pe jurnalişti.

„S-au redus considerabil furturile din pădure. În cadrul colectivului silvic există o tensiune care, marţi, a degenerat. Pădurarii se suspectează reciproc cu privire la informarea jurnaliştilor de la «Recorder»”, a spus Boşutar.

El a publicat detalii despre acest incident pe site-ul legeacodrului.ro. „Scandal uriaş la casa de vânătoare a Ocolului Silvic Moldoviţa! Tatăl pădurarului suspectat că a denunţat furturile din zonă pe filmarea celor de la Recorder a fost rupt în bătaie acum de colegii supăraţi că nu mai pot face bani din tăieri ilegale. La scenele de groază a participat şi inginerul responsabil cu paza şi protecţia pădurii. Concret, după ce legeacodrului.ro a luat amploare, în Moldoviţa cei implicaţi în fenomen nu mai ezită. Pădurarii, adică exact cei vinovaţi pentru furturile din trecut, nu rezistă să supravieţuiască din salariu şi încep să se acuze reciproc. De la vorbe, la fapte, nu a mai durat mult”, transmite sursa citată.

Tiberiu Boşutar a arătat că Mugurel Cenuşă ar fi fost ameninţat cu moartea. "Mai mult de atât, acesta a fost ameninţat de colegi cu moartea! „Te omorâm noi, fu..ţi biserica mă-tii. Fu..ţi Dumnezeii mă-tii, te omorâm noi. N-ai să ne mai faci tu nouă reclamaţii. Ai de gând să mai f..i mult Ocolul ăsta? Lasă că ai să vezi tu ce te aşteaptă”, i-au transmis aceştia deranjaţi şi de camerele instalate de Asociaţia Moldoviţa, camere de supraveghere care împiedică furtul de lemne", se arată pe legeacodrului.ro. 

Activistul susţine că deşi are câteva coaste rupte şi nu se poate ridica din pat, pădurarul Mugurel Cenuşă n-a vrut să depună plângere la Poliţie de teamă să nu-şi piardă locul de muncă.

Situaţia de la Moldoviţa este cu atât mai gravă cu cât, la finele anului trecut, agenţii economici din zonă l-au bătut pe Răzvan, fiul lui Mugurel Cenuşă. Tânărul a depus atunci o plângere la Poliţie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite