VIDEO Urgia albă s-a dezlănțuit în Suceava, unde au căzut ninsori abundente 24 de ore

0
Publicat:

Pe drumurile din Suceava se circulă dificil. Au fost tiruri care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil, iar pompierii au intervenit pentru a degaja de pe șosea arbori căzuți.

Traficul a fost de coșmar, mai ales luni dimineață, 27 februarie. În Pasul Tihuța, pe DN 17, la limita județului Suceava cu Bistrița-Năsăud, mai multe TIR-uri au patinat și nu au putut înainta pentru zeci de minute din cauza zăpezii de pe carosabil.

Tot pe DN 17, la Iacobeni, un TIR a rămas înzăpezit și a fost blocat un sens de mers din cauză că nu era echipat cu anvelope de iarnă.

TIR înzăpezit la Iacobeni - Suceava FOTO Alina Iosif
TIR înzăpezit la Iacobeni - Suceava FOTO Alina Iosif

Trafic blocat a fost și pe centura de ocolire a municipiului Suceava, unde mai multe tiruri patinau luni dimineață și a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru reluarea traficului.

Intrările în municipiul Suceava dispre localitățile Moara și Șcheia au fost blocate dimineață, formându-se coadă de mașini pe kilometri întregi pentru că șoferii circulau cu viteză redusă din cauza ninsorii abundente și a zăpezii de pe șosea.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, a anunțat Prefectura Suceava, s-a acționat pe drumurile din județ cu 40 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor, fiind răspândite peste 750 tone sare și 35 tone nisip.

Trafic blocat și panică din cauza căderilor de arbori

Pompierii au intervenit la foc continuu, în mai multe localități din județ, după ce au căzut copaci, sub greutatea zăpezii abundente.

Au fost șosele blocate de căderi de arbori pe carosabil în localitățile: Crucea, Vatra Dornei, Adâncata și Ciocănești.

Probleme de acest gen s-au înregistrat și în municipiul Suceava, în zone circulate intens. Chiar aleea care duce spre Piața Agroalimentară George Enescu a fost blocată de un copac care a căzut pe carosabil, dar și peste o mașină.

În ultimul moment, niște pietoni care circulau pe trotuar, pe aleea Saturn, s-au ferit și nu au fost vicitime, însă vehiculul peste care a căzut copacul respectiv a fost grav avariat.

Pompierii de la ISU Suceava au degajat carosabilul dar localnicii spuneau că pe strada respectivă sunt mai mulți arbori bătrâni care ar trebui tăiați pentru că reprezintă un pericol atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

În alte două zone din oraș au căzut arbori și au trebuit să intervină pompierii.

Atenționare Salvamont

Salvamont Suceava recomadă iubitorilor de munte evitarea zonelor de creastă, gol alpin și pantele care depășesc 25⁰, din cauza instabilității stratulul de zăpadă nou depus, care, în unele zone, depășește 60 de centimetri.

Acest strat de zăpadă, fiind puțin stabilizat, poate aluneca și la supraîncărcări mici, chiar de o persoană.

De aceea se recomandă prudență maximă la alegerea traseelor montane

Intervenție a drumarilor în județul Suceava FOTO Alina IOsif
Intervenție a drumarilor în județul Suceava FOTO Alina IOsif

Peste 200 de polițiști au fost scoși luni, 27 februarie, în trafic, pe toate drumurile din județ. S-au făcut filtre pentru a se depista și opri vehiculele neechipate de iarnă, șoferii fiind sancționați.

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninoare pentru județul Suceava, valabil de duminică seară până luni la ora 15.00.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite