Mașini blocate în nămeți, pe un drum din Buzău. Autoritățile locale cer închiderea șoselei VIDEO

0
Publicat:

Din cauza zăpezii de pe carosabil, douăzeci de mașini au rămas blocate, vineri dimineață, pe un drum județean din Buzău, după ce utilajele firmei care trebuia să deszăpezească șoseaua s-au defectat.

Mașinile au fost scoase de un buldoexcavator. SURSA Prefectura Buzău
Mașinile au fost scoase de un buldoexcavator. SURSA Prefectura Buzău

Primăria din Glodeanu Siliștea a intervenit la timp cu utilaje, iar autovehiculele și-au continuat drumul după câteva zeci de minute de la producerea blocajului. După intervenția utilajului de deszăpezire al Primăriei Glodeanu Siliștea, circulația a putut fi reluată pe un singur fir.

„Din cauza inacțiunii prestatorului Keyboard SRL, 20 de autovehicule au rămas blocate între Han Ovidiu și Casota. Situația nu a generat datorită intervenției primarului de la Glodeanu Siliștea, care a dispus interventia cu utilajul din dotarea CLSU”, a transmis prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Conform aceleiași surse, primarul din Glodeanu Siliștea a solicitat deja închiderea tronsonului de drum, în această noapte. „Primarul solicită închiderea sectorului de drum județean la noapte, întrucât este evident că prestatorul nu-și poate onora obligațiile”, mai spune prefectul județului Buzău.

Conform IPJ Buzău, mai multe incidente rutiere soldate doar cu pagube materiale au avut loc pe diferite drumuri din județ, precum: DN2B, DN2E85, DJ102H, DJ203K sau DJ203G, tronsoane pe care circulația s-a desfășurat dirijat.

O dubă s-a răsturnat pe DN 2B, la ieșirea din Bentu, iar altele au ieșit în decor pe alte drumuri, după ce au derapat din cauza carosabilului alunecos. La Viperești, o autoutilitară a ajuns în șanț, după ce a derapat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Portocaliu, valabilă până duminică, 29 ianuarie, ora 10:00. În județul Buzău va ninge abundent (35...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Atenționarea a fost transmisă către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, respectiv către comitetele locale pentru situații de urgență de la nivelul județului în vederea dispunerii măsurilor preventive și avertizării operative a populației în eventualitatea apariției unor situații de urgență.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri