VIDEO Potop cu grindină într-un sat din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Şerbăuţi din judeţul Suceava a fost măturată, luni seară, de o rupere de nori însoţită de căderi însemnate de grindină. Precipitaţiile de 56 de litri pe metrul pătrat şi grindina foarte violentă au distrus aproximativ 500 de hectare de culturi agricole.

O furtună extrem de violentă s-a abătută luni seară asupra comunei Şerbăuţi din judeţul Suceava. Ploaia torenţială s-a transformat într-o rupere de nori iar pămânul a fost acoperit imediat cu un strat de gheaţă. Precipitaţiile de 56 de litri pe metru pătrat şi grindina foarte deasă au distrus aproximativ 500 de hectare de teren agricol.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a precizat că este vorba doar de o estimare prealabilă a pagubelor, urmând să verifice personal situaţia din teren.

„A plouat torenţial. Bătea vântul şi grindina, a fost o rupere de nori. Nu puteai să vezi la doi metri”, a explicat primarul comunei Şerbăuţi, Cătălin Sănduleac.

Imaginile filmate de Mihai Hreniuc, un localnic din comuna Şerbăuţi, arată cât de violentă a fost furtuna care a măturat luni seară localitatea şi terenurile agricole limitrofe.

Judeţul Suceava se află sub avertizare de cod galben meteorologic până miercuri la ora 9.00, fenomenele vizate fiind frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, căderi de grindină şi izolat precipitaţii de 60-70 de litri pe metru pătrat.

Judeţul Suceava se află şi sub avertizare de cod galben hidrologic privind creşterea debitelor aflenţilor râurilor Suceava şi Siret şi riscul de producere a unor torenţi de pe versanţi.

image

Citeşte şi:

Sute de hectare de teren agricol şi drumuri comunale, afectate de ploi şi grindină, în judeţul Suceava

Mii de oameni din Suceava au rămas fără energie electrică timp de 12 ore în urma furtunii violente de vineri după-amiază
 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite