VIDEO 650 de persoane încearcă de cinci zile să stingă un incendiu de pădure în vârful munţilor Bârgăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
650 de persoane încearcă de cinci zile să stingă un incendiu de pădure. FOTO: ISU Suceava
650 de persoane încearcă de cinci zile să stingă un incendiu de pădure. FOTO: ISU Suceava

Un incendiu izbucnit în Vinerea Mare în vârful munţilor Bârgăului le dă de furcă de cinci zile pompierilor suceveni. 650 de pompieri militari, lucrători silvici, pompieri voluntari, militari şi angajaţi ai unei societăţi comerciale se luptă de cinci zile să stingă incendiul care se manifestă într-o zonă greu accesibilă.

650 de persoane au petrecut sărbătorile încercând să stingă un incendiu izbucnit în vârful muntelui Bârgăului. Flăcările au fost observate în Vinerea Mare într-un fond forestier la graniţa dintre judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud, în zona denumită Piciorul Zgârciului, pe raza comunei Poiana Stampei. Pentru recunoaşterea zonei de manifestare a incendiului, la faţa locului s-a deplasat un elicopter SMURD aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie, însoţit de un echipaj format din patru membri, sub directa coordonare a colonelului Ion Burlui, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Intervenţia pentru localizarea şi lichidarea focului continuă de cinci zile întrucât incendiul se manifestă neuniform, pe un versant cu o înclinaţie de aproximativ 40 de grade şi o suprafaţă totală de aproximativ 40 de hectare.

Complexitatea acţiunii a făcut ca celor peste 420 de pompieri militari suceveni, să li se alăture efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa, 81 de pompieri voluntari aparţinând de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă Prundu Bârgăului şi Poiana Stampei, 105 lucrători de la Ocolul Silvic Tihuţa-Colibiţa din judeţul Bistriţa, 34 militari din cadrul unităţilor militare ale Ministerului Apărării Naţionale din Vatra Dornei şi Prundu Bârgăului şi zece muncitori din cadrul unei societăţi comerciale.

Pe parcursul celor cinci zile s-a lucrat continuu cu motopompe transportabile şi remorcabile, autocamioane de transport, motofierăstraie, mijloace de primă intervenţie şi un elicopter SMURD. „Misiunea pompierilor continuă şi în prezent, zona fiind supravegheată pentru a preîntâmpina reizbucnirea unor noi focare de incendiu”, a explicat plutonierul major Dan Moroşanu, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite