Unul dintre cei căutaţi infractori din Suceava a fost prins. Poreclit „Prinţul“, el era căutat pentru comiterea a două infracţiuni grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suceveanul Ilie Clipa, poreclit „Prinţul“, a fost prins de poliţişti pe 30 decembrie. Clipa era dat în urmărire pentru comiterea mai multor infracţiuni şi pentru care avea o condamnare la activ. Suceveanul fugise în Ucraina, dar s-a întors acasă de sărbători.

Miercuri 30 decembrie, suceveanul Ilie Clipa, poreclit ”Prinţul”(41 de ani) unul dintre cei mai căutaţi infractori din zona Bucovinei a fost prins şi ridicat de poliţişti. Clipa avea pe numele său un mandat de urmărire internaţională după ce a fugit de executarea unei pedepse de 12 ani pentru viol şi tâlhărie.

Fugar în Ucraina cu dor de casă

Ilie Clipa, fost Chifiriuc şi poreclit „Prinţul” după cum precizează poliţiştii suceveni a fost prins în timp ce se afla la casa sa din Vicovu de Jos. Poliţiştii bănuiesc că s-a ascuns în Ucraina, aproape 10 ani dar s-a întors acasă să petreacă sărbătorile de iarnă.

image

Ilie Clipa fost Chifu, poreclit ”Prinţul” FOTO monitorulsv.ro

Acţiunea de prindere a suceveanului a fost demarată încă de pe data de 28 decembrie 2015.  Au participat la acţiune luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, poliţişti de la  Serviciul de Investigaţii Criminale dar şi oamenii ai legii de la Glăvăneşti şi Vicovu de Sus. Clipa a fost dus în arestul poliţiei. Acesta are pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis la data de 27 noiembrie 2015 de judecătoria Galaţi.

Condamnat pentru viol şi tâlhărie

”Prinţul” dar şi un prieten Sorin Colev poreclit ”Tom”, tot din Vicov au fost condamnaţi pentru o viol comis în 2003. Atunci aceştia au luat cu forţa o tânără de 24 de ani care stătea la ocazie şi au violat-o. Au fost condamnaţi la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Totodată Clipa a fost condamnat şi în Germania la 8 ani de închisoare pentru tâlhărie. În total suceveanul are de executat 12 ani de puşcărie. A reuşit să fugă în Ucraina, împreună cu prietenul său ”Tom”, care nu a fost prins până astăzi. ”Prinţul” a fost capturat după ce s-a întors acasă în această iarnă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Cum l-au turnat la DNA pe fostul şef al Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 3 hoţii implicaţi în dosarul „Transferurilor“

Prim-procurorul Gligor Sabău, mâna-n mână cu infractorii. A închis ochii pentru lemne de loc, apă geotermală, asfalt, vin, cireşe şi bani pentru lăutari

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite